Ordinul Militar nr.3: Oamenii peste 65 de ani, circulație doar între 11.00 - 13.00

+2 click pentru
galerie

Ordinul Militar nr.3: Oamenii peste 65 de ani, circulație doar între 11.00 - 13.00 © Captură Video

Marcel Vela, ministrul de Interne, precizează care sunt noile măsuri restrictive luate în noul ordin militar.

„Cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins și România. În decurs de numai o zi, 186 de persoane au fost infectate și în țara noastră. Asta ne-a determinat să acționăm imediat și să luăm măsuri”, a spus Marcel Vela.

Drept urmare, măsurile sunt următoarele:

- A fost emisă ordonanța militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri împotriva COVID-19.

- Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepția mersului la muncă sau locurile de desfășurare a activității respective, cumpărături absolut necesare, asistența unor persoane cu nevoi, activitate sportivă individuală, donarea de sânge sau în scop umanitar sau de voluntariat, realizarea de activități agricole.

- Circulația persoanelor de peste 65 este permisă numai între 11.00 și 13.00 pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesități de bază, asistență medicală care nu poate fi realizată la distanță, asistarea altor persoane cu nevoie, deplasări scurte legate de activitate fizică individuală și legate de nevoile animalelor domestice.

- Circulația persoanelor de peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului dacă este realizată în interes profesional sau pentru activități agricole.

- Deplasarea în interes profesional se face cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverință emisă de la locul de muncă.

- Adeverințele și declarațiile pot fi prezentate organelor abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau altor electronice.

- Toate persoanele care intră în România intră în carantină.

- Administrațiile locale au obligația să identifice persoanelor fără adăpost și să le găsească adăpost.

- Instituțiile publice trebuie să marcheze zonele de relații cu publicul și să ofere instrucțiuni despre păstrarea spațiului de protecție.

- Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni din și spre Franța și Germania timp de 14 zile.

- Documentele care expiră pe perioada stării de urgență pot fi schimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

- Suspendarea activității comerciale nu se aplică vânzării produselor electronice și electrocasnice de către operatorii care asigură și livrarea la domiciliu, cât și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro