Localitate din Argeș, rămasă fără apă. Județul a ajuns la un număr record de cazuri de COVID-19
Publicat pe 28.07.2020 la 11:15 Actualizat pe 28.07.2020 la 11:15
Oamenii din județul Argeș sunt disperați, după ce numărul de noi îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut considerabil. Mai mult decât atât, exact în perioada când ni se recomandă „să ne spălăm cât mai des pe mâini”, iar igiena persoanlă este mai importantă ca niciodată, o întreagă localitate a rămas fără apă.
- Județul Argeș, extrem de afectat de coronavirus!
- Numărul de noi cazuri s-a dublat față de acum două săptămâni.
- O localitate, rămasă fără apă curentă.
Situația devine una dramatică în județul Argeș! Nici mult nu mai este până când carantina ar putea fi necesară, dar pentru a evita acest lucru, autoritățile impun tot mai multe măsuri de siguranță.
În decursul zilei de ieri, au fost înregistrate 129 de cazuri, ceea ce înseamnă că în ulimele două săptămâni, în județ s-a dublat numărul de noi îmbolnăviri cu coronavirus.
Cetățenii sunt obligați să poarte mască nu doar în spații publice, ci și pe stradă, iar la terase, baruri și restaurante au fost impuse restricții suplimentare. Atât acestea, cât și maginele, au oră de închidere, cel târziu la 23.
Totodată, activitatea sălilor de jocuri și a piscinelor a fost suspendată temporar.
„Este clar o perioadă de răspândire accentuată, e foarte clar că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Încercăm să câștigăm încrederea populației, să poarte masca, să păstreze distanța, să folosească mai des apa și săpunul.”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, citat de Digi 24.
Din păcate, ultima parte nu poate fi respectată de locuitorii din Gărdinești, comună aflată la 30 de kilometri de Pitești.
„La noi nu e apă de trei săptămâni, de trei săptămâni nu e apă!”, a spus disperat, un localnic, într-un interviu Digi 24.
Întrebat cum reușeșete să se descurce în această situație de neconceput:
„Greu, foarte greu! Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu! Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, a răspuns bărbatul.
Tras la răspundere, primarul din localitate a aruncat vina asupra unei licitații întârziate.
„Am solicitat două lucruri clare, înlocuirea pompelor de către Apă Argeș sau predarea rezervoalelor și a pompelor către Apă-Canal. Nu au fost niciodată de acord cu predarea.”, a declarat Ion Dumitrache, primarul comunei.