Localnicii din Gorj nu respectă izolarea impusă de autorităţi. Ce spun cetăţenii despre măsurile luate de oamenii legii

+3 click pentru
galerie

Localnicii din Gorj nu respectă izolarea impusă de autorităţi. Ce spun cetăţenii despre măsurile luate de oamenii legii © Captură Video

În judeţul Gorj a fost detectat primul român infectat cu coronavirus, motiv pentru care tot oraşul este pus sub izolare, ca măsură de precauţie.

Autorităţile au rugat insistent localnicii din Progoria să nu îşi părăseasca locuinţele până la finalizarea rezultatelor analizelor de la Institutul Matei Balş şi până la terminarea perioadei de carantină.

Totuşi, oamenii par să nu respecte aceste prevederi şi vizitează casele celor obligaţi să stea în izolare pentru a le duce alimente.

Ei spun că pericolul nu este aşa de mare şi că se poate întâmpla orice, chiar şi cu măsurile de precauţie aplicate.

„Dacă e să fie, putem muri oricând”, declară o localnică, surprinsă cu bani daţi într-o pungă, de o altă femeie, pentru a-i duce la magazinul din sat.

Până în prezent, au fost duse la analize 17 probe ale celor suspectaţi de coronavirus. Aceste probe urmează a fi cercetate la Institutul Matei Balş, unde este internat şi românul infectat.

Români obligaţi să stea în casă, deşi sunt grav bolnavi

Un bărbat din aceeaşi localitate declară, cu lacrimi în ochi, că nu se poate duce în oraş pentru dializă. Motivul este halucinant: doctorul i-a spus să nu vină, pentru că s-ar putea infecta cu coronavirus. Astfel, bărbatul nu îşi poate face tratamentul pentru că nu are cine să îl ducă, în condiţii de siguranţă, până la spital, până nu ies rezultatele analizelor.

Autorităţile din Prigoria, localitatea unde locuieşte tânărul infectat cu virusul Covid-19, au sistat toate activităţile publice organizate în următoarea perioadă.

De asemenea, şi şcolile din localitate au fost închise până la efectuarea dezinfecţiei.
 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro