Locul din România celebru în toată Europa. Se află la doar 3 ore de mers cu maşina de București
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.02.2024 la 09:28
Actualizat pe 26.02.2024 la 09:28
Nu e un secret pentru nimeni fapul că România are o mulțime de locuri frumoase considerate, mai ales de străini, adevărate comori. La cel mai important târg de turism din Franța, care a avut loc de curând, au fost prezentate faimoasele destinații balneare din țară.
- România, celebră pentru faimoasele destinații balneare
- Ce loc din țara noastră este cunoscut în toată Europa
- Se află la doar 3 ore de mers cu maşina de București
Încă de pe vremea dacilor și romanilor se vorbește despre beneficiile pe care le au pentru sănătate termele de la Călimăneşti - Vâlcea. Străinii își doresc să îşi petreacă în România vacanţele, însă din cauză că nu avem autostrăzi, elanul le este tăiat. Turiștii fac cel puțin trei ore de la aeroportul Otopeni și până la cele mai apropiate staţiuni.
Locul din România celebru în toată Europa
De peste un secol, Călimănești-Căciulata are cu ce se lăuda. Izvoarele cu efecte terapeutice au fost premiate la Viena şi Bruxelles.
Primul hotel a fost ridicat în Călimănești în 1886. Cu 140 de camere și 40 de cabine pentru băi, purta denumirea de Marele Hotel al Statului, iar arhitectura sa deosebită se păstrează până astăzi, scrie observatornews.ro.
Staţiunea se mândreşte cu trei categorii de ape: minerale, termale și geotermale. Apa de la izvoarele 7 și 14 e folosită în curele pentru afecțiunile digestive.
Stațiunea din România de o frumusețe rară, numită "Perla Bucovinei"
Vatra Dornei, numită și "Perla Bucovinei" este un municipiu din județul Suceava, situată în regiunea istorică Bucovina, în nord-estul României. În anul 2000, a fost declarat municipiu și încă din secolul al XIX-lea, Vatra Dornei este cunoscută ca stațiune balneo-climaterică și stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă.
De asemenea, Vatra Dornei este renumită și pentru factorii naturali de cură cum sunt: izvoarele cu apa minerala carbogazoase, izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase, mofete naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2, dar și namolul de turba din zona Poiana Stampei.
Citește și: Locul din România unde lupii au ajuns lângă casele oamenilor! Populația, avertizată printr-un mesaj RO-ALERT