Locul din România cu cel mai frumos drum din lume se redeschide de azi! Ce găsești când ajungi aici? Imaginile sunt de vis / FOTO
Publicat pe 15.06.2022 la 10:50 Actualizat pe 15.06.2022 la 10:50
Țara noastră este una extrem de frumoasă și plină de minuni ale naturii. Ei bine, locul din România cu cel mai frumos drum din lume se redeschide de azi. Ce poți găsi când ajungi aici. Imaginile cu drumul sunt de vis!
- Locul din România cu cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul, se redeschide de azi
- Imagini de vis cu traseul și împrejurimi
Transfăgărășanul este locul din România cu cel mai frumos drum din lume. Drumul se redeschide de azi, iar turiștii de pretutindeni vor putea să-l viziteze. Conform weather, transfăgărășanul este pe locul întâi în lista celor mai spectaculoase drumuri din lume. De asemenea, jurnaliștii de la CarsRoute au așezat pe locul întâi Transfăgărășanul, acesta fiind un drum provocator, cu un traseu complicat, număr mare de viraje, linii de viteză, trafic redus, dar șu un peisaj de vis.
Locul din România cu cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul, se redeschide de azi
Începând de astăzi, de la ora 08:00, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost redeschisă circulația rutieră pe Transfăgărășan, DN 7C, între km 104+000, și anume Piscu Negru, și km 130+800, Cabana Bâlea Cascadă.
CNAIR susține că în anul 2022, prin eforturi și cu ajutorul vremii, s-au reușit să se desfășoare lucrările necesare de curățare și de pregătire a drumul cu două săptămâni mai devreme față de cum era obișnuit, adică 1 iulie.
Datorită normativelor în vigoare, circulația pe lungimea DN7C - Transfăgărășan se deschide an de an pe data de 1 iulie. Circulația de la Bâlea Cascadă, județul Sibiu, și Piscu Negru, județul Argeș, este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor până la 1 iulie. Se poate circula și când e drumul închis, iar turiștii pot ajunge cu mașina până la Bâlea Cascadă, apoi pot continua drumul cu telecabina.
Ce găsești când ajungi în Transfăgărășan? Imaginile sunt de vis
Transfăăgrășanul are un drum spectaculos, un peisaj unic care șerpuiește pe umerii viguroși ai munților. A fost supranumit supranumit Bulevardul Carpaţilor, având o lungime de 151 km. El uneşte Transilvania cu Muntenia, străbătând Munţii Făgăraş. Drumul asfaltat de pe Transfăgărășan atinge, în apropierea tunelului de lângă Bâlea Lac, 2042 m, al doilea ca altitudine din țara noastră, după Transalpina din Munţii Parâng, care urcă până la 2145 m.
Traseul a fost inaugurat acum 46 de ani, deschizându-se în comuna Bascov de lângă Pitești, județul Argeș, și închizându-se la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, în apropiere de comuna Cârţişoara, județul Sibiu.
Drumul DN7C este deschis circulaţiei rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până la 1 noiembrie, deoarece drumul este înzăpezit iarna. Pe timpul iernii, drumul este deschis în mod oficial pe versantul sudic până la complexul Piscul Negru, iar pe cel nordic până la Cabana Bâlea-Cascadă. Pe timpul verii, restricţiile cuprind perioada de întuneric, între orele 22:00 și 06:00, pentru că traseul este periculos, cu foarte multe viraje şi curbe periculoase. Limita de viteză recomandată pe acest tip de drum este de 40 km/h. În timpul iernii, când Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere, la Lacul Bâlea se poate ajunge cu telecabina de la cabana Bâlea Cascadă.