Locul din România unde curge „elixirul vieții”. Despre izvorul cu „apa de aur și argint” se spune că prelungește viața! Localnicii o vând la sticlă în străinătate / FOTO
Publicat pe 22.06.2022 la 10:51 Actualizat pe 22.06.2022 la 10:51
Țara noastră este una plină de minuni naturale și locuri frumoase. Există un loc unic în România unde curge „elixirul vieții”. Despre izvorul cu „apa de aur și argint” se spune că prelungește viața! Localnicii de aici vând apa la sticlă în străinătate.
- Locul din România unde curge „elixirul vieții”
- Despre izvorul cu „apa de aur și argint” se spune că prelungește viața
- Localnicii de aici vând apa la sticlă în străinătate
Locul unic în România unde curge „elixirul vieţii” se găsește la Maieru, izvorul nesecat al apei cu aur, „un dar de la Dumnezeu”, care curge din Munţii Rodnei. Despre „apa de aur și argint” se spune că prelungește viața, iar localnicii de aici vând apa la sticlă în străinătate.
Locul din România unde curge „elixirul vieții”. Despre izvorul cu „apa de aur și argint” se spune că prelungește viața
I se spune „apa de aur și argint”, deoarece aceasta conține particule aurifere. Ea izvorăște din Munții Rodnei și se spune despre ea că este „elixirul vieții”, deoarece se spune că este capabilă să vindece orice boală şi că ar avea proprietăţi regenerante şi întineritoare.
Astfel, din Munții Rodnei izvorăște apa aceasta care are un pH de 8,12, care conține coloizi de aur și de argint, considerați vitali în menținerea vieții și a tinereții, în lupta împotriva cancerului și pentru îmbunătăţirea activităţii celulelor. Localncii care au consumat ani mulți această apă au spus că au scăpat de boli și dureri.
Anuța Motofelea, în vârstă de 69 de ani, spune despre acest loc că știe „despre apa asta de când eram mică. Tatăl meu se ducea acolo după lemne și era iarbă verde iarna la minus 30 de grade, în februarie. O zis că-i ceva apă de Dumnezeu lăsată binecuvântată. În urmă cu vreo 15 ani, m-am îmbolnăvit rău de tot, mă durea tot corpul, mai ales intestinele de nu am putut să lucru la polog. M-am dus și mi-am adus apă de acolo și am băut apă de aceea și mi-o tratat boala. Nu știu dacă m-am vindecat sau nu, dar nu m-o mai durut momentan și am fost foarte surprinsă. De atunci m-am dus întruna și am tot adus apă de acolo. Era drumul rău. M-am dus și pe cal, și cu căruciorul, m-am dus cu orice ca să am acasă apă tot timpul”.
De trei ani, tanti Anuța nu mai este obligată să parcurgă distanța de 3,5 km prin munte ca să ajungă la izvor, deoarece acesta a fost captat și a fost adus până în centrul satului. Ea își poate duce acasă, astfel, cantități mari de câte 30-40 de litri.
„Mi-o țin în beci. O ieu din beci și o beu și mă simt atât de bine. Ne bucurăm că e un dar de la Dumnezeu. Nu trebuie vândută că e darul lui Dumnezeu gratuit și să se bucure toată lumea de ea”, a spus ea.
Primarul comunei Maieru, Vasile Borș, a explicat ce anume a determinat administrația locală să facă o investiție și să aducă apa până în centrul satului, chiar lângă Primărie.
„Această apă era cunoscută de cetățenii de zonă pentru calitățile ei fără să se fi făcut analize. Ea are o temperatură constantă atât vara, cât și iarna, de 14 grade. În această zonă, situată la 3,5 km de centrul satului, până în 2008 era un drum forestier neamenajat – se putea merge doar cu TAF-uri și tractoare – dar după aceea, printr-un proiect pentru care am obținut finanțarea înainte să intrăm în UE, am amenajat acest drum, l-am pietruit fiindcă nu era permis asfalt la drumuri forestiere, dar am făcut și poduri. Între timp, un cetățean român, dar care avea și cetățenie germană, medic veterinar de profesie, a venit în zonă, a aflat de aceste calități ale apei, oarecum fără să fie făcute analize, și a cumpărat bucata de teren unde este acest izvor. În 2015, a făcut analize la Institutul Frezenius în Germania unde s-a descoperit că această apă, pe lângă că are un pH foarte bun, ar avea și ioni de argint și aur coloidal. A făcut apoi demersurile către Apele Române ca să îmbutelieze această apă ca apă de izvor”, a declarat Vasile Borș.
Localnicii vând „apa de aur și agint” la sticlă în străinătate
În lume există foarte puține izvoare care conţin particule de aur coloidal. „Apa de aur și argint” se găsește pe teritoriul comunei Maieru şi a fost descoperit în urmă cu doar şapte ani de către o familie din Banat care era în căutare de marmură.
Nu se știe cum a ajuns Mihai Bucovan în Bistrița Năsăud, însă sursele, potrivit timponline.ro, spun că la mijloc ar fi o legătură a lui cu fostul senator PRM, Ioan Aurel Rus. Când s-au întâlnit, fiul senatorului, Sergiu Rus, a mers împreună cu Mihai Bucovan la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru a obţine licenţele de exploatare.
Familia Mihai Bucovan a ajuns în Bistriţa Năsăud pentru a face afaceri cu marmura din Munţii Rodnei. El a cumpărat 30-40 de arii de teren la Maieru, pe Valea Caselor, exact în locul în care curge izvorul.
Imediat după ce au gustat-o, familia Mihai Bucovan a decis să trimită mostre din apa izvorului la teste în străinătate. De la Institutul Frezenius din Germania, li s-a spus că apa este magnezică, uşor mineralizată şi conţine particule de aur coloidal, care nu îngheaţă niciodată. În urma descoperirii, bărbatul, a cumpărat terenul din Maieru, a scos o licenţă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi a devenit proprietarul izvorului. „Apa de aur și argint” a fost botezată „Dora” și capătă într-un bazin, fiind îmbuteliată în recipiente din sticlă şi exportată în Austria ca apă de izvor. Familia Mihai Bucovan voia să vândă apa și în România, însă nu a mai făcut demersurile necesare pentru acest lucru.