Locul din România unde găsești "Podul lui Dumnezeu". E considerat o minune a naturii. Care este legenda acestui loc minunat / FOTO
Publicat pe 31.05.2022 la 10:50 Actualizat pe 31.05.2022 la 10:50
În România există un loc special în care se găsește ”Podul lui Dumnezeu”. Aceasta este denumirea populară a Podului Natural de la Ponoarele, care e considerat o minune a naturii, fiind și cel mai mare pasaj natural din România, al doilea din Europa, dar și unicul din lume care este deschis traficului rutier.
- Unde găsești ”Podul lui Dumnezeu”
- Ce legendă are acest loc din România
Minuni ale naturii există în numeroase locuri din România, dar Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele este una dintre cele mai speciale. Acest pod este cel mai mare pasaj natural din țară și are o legendă impresionantă.
Formarea Podului lui Dumnezeu s-a realizat prin prăbuşirea peretelui superior al Peșterii Podului. Cele două reprezintă acum obictive turistice importante din România. Fiind cel mai mare pod natural din România și al doilea ca mărime din Europa, Podul Natural de la Ponoarele are 30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m grosime.
Unde se află Podul lui Dumnezeu
Podul lui Dumnezeu din Ponoarele se află în centrul localităţii Ponoare, din Mehedinți, și este o arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin. Podul Natural traversează Valea Pragului.
Comuna Ponoare este situată la 5 kilometri de şoseaua naţională Târgu-Jiu – Băile Herculane (DN67D), la 37 kilometri de Motru şi la o egală distanţă (65 kilometri) de Drobeta Turnu-Severin şi Băile Herculane.
Legendele Podului Natural de la Ponoarele
Cu privire la acest pod special există mai multe legende, dar cea mai cunoscută spune că la Podul lui Dumnezeu locuia Dracul. La un moment dat, oamenii l-au rugat pe Dumnezeu să-i scape de el, iar Dumnezeu i-a ascultat şi a lovit cu palma în tavanul peșterii, care s-a prăbușit peste intrare. Dracul ar scăpat cu viață, pentru că a ieșit pe cealaltă gură a peșterii și s-a agățat cu ghearele de vârful Dealul Peșterii. Apoi, Dracu s-ar fi urcat pe o stâncă, care azi îi poartă numele: Stânca Dracului.
De asemenea, mai există o legendă potrivit căreia, podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru ca Sfântul Nicodin să treacă spre Tismana, după ce a fost alungat din comună.