Locul din România unde se găsește mănăstirea asemănătoare cu Schitul Meteora din Grecia. Se află la o altitudine de 880 de metri
![Razvan Paltin](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/razvan-paltin-1696331208.jpg)
De Razvan Paltin.
Publicat pe 10.07.2022 la 11:46
Actualizat pe 10.07.2022 la 11:49
Chiar și România are propria sa ”Meteora”, asta deoarece numită chiar și Meteora României, Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă e considerată cea mai aspră sihăstrie românească. Aici transportul se face doar pe jos, iar alimentele, materialele și apă se transportă cu un funicular.
![Locul din România unde se găsește mănăstirea asemănătoare cu Schitul Meteora din Grecia. Se află la o altitudine de 880 de metri](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2022%2F7%2F10%2F283738%2Fmanastireacetatuianegruvoda.jpg&w=1200)
captura youtube CN AerialView
- Mănăstirea se află la 22 de kilometri de Câmpulung Muscel
- E situată la o altitudine de 880 de metri
Cu toții sunt impresionați de Schitu Meteora din Grecia, însă chiar și în România există o astfel de mănăstire impresionantă care de-a lungul timpului a adunat o mulțime de turiști din toate locurile țării și nu numai.
Cunoscută drept ca Meteora României, Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă se află la 22 de kilometri de orașul Câmpulung Muscel, județul Argeș, mai exact în localitatea Cetățeni.
Aici e locul din România unde se găsește mănăstirea asemănătoare cu Schitul Meteora din Grecia
Lăcașul de cult e situat la o altitudine de 880 de metri, iar accestul către acest schit se face doar pe jos, prin pădure, iar alimentele, materialele și apa sunt transportate de jos cu un funicular.
Ctitorul acestei mănăstiri nu se cunoaște cu certitutine, dar se presupune că ar fi vorba despre voievodul Nicolae Alexandru Basarab, fiul lui Basarab I. Mai mult de atât, Schitul Cetățuia mai este amintit și în timpul lui Mihai Viteazul, atunci când acesta a trecut pe aici în anul 1595.
Locul este unul impresionant, cu o vedere ce îți taie respirație, iar aici se găsesc și câteva miracole ale creștinătății. În 1996, pe când se săvârșea o slujbă, icoana cu chipul Maicii Domnului a început să lăcrimeze, iar de atunci în fiecare an vin turiști care se roagă la sfânta icoană făcătoare de minuni.
Nu există nicio sursă de apă, dar în Sfântul Altar are loc o minune în fiecare an
Pe cel mai înalt colț de stâncă de pe vârful Cetățuia se află și o cruce numită ”crucea dorințelor”, iar aici Negru Vodă s-ar fi rugat să scape de năvălitori. Aceeași legendă mai spune că cei care ajung aici trebuie să-și pună trei dorințe și ele se vor îndeplini.
Deși nu există sursă de apă în această mănăstire, în Sfântul Altar din biserica veche picură câte un fir de apă în perioada cuprinsă între Izvorul Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului.
Drumul către această mănăstire mai e considerat și Golgota românilor, căci poteca spre shit e una îngustă și apruptă și durează cam aproximativ o oră să ajungeți la mănăstire din strada principală.