Locul din România unde turiștii se simt ca în Elveția. Are un peisaj de vis și este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Ce lecție de istorie ascunde / FOTO
Publicat pe 17.07.2022 la 22:32 Actualizat pe 17.07.2022 la 22:32
Țara noastră este plină de locuri minunate, cu priveliști care mai de care, de care fiecare om în parte se bucură și se mândrește. Ei bine, iată că există și un loc unde turiștii se simt ca în Elveția. Acest loc are un peisaj de vis, este unul dintre cele mai frumoase din Europa, dar are și o lecție de istorie prețioasă!
![Clisura Dunării Locul din România unde turiștii se simt ca în Elveția. Are un peisaj de vis și este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Ce lecție de istorie ascunde / FOTO](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2022%2F7%2F17%2F284392%2Fclisuradunariiprincipala.jpg&w=1200)
Clisura Dunării este locul din România unde mulți se simt ca în Elveția
- Locul din România unde turiștii se simt ca în Elveția
- Acest loc ascunde o lecție de istorie impresionantă
Cine nu-și dorește un loc unde să evadeze, un loc natural, plin de natură, apă și munte, dar și un loc unde să găsească relaxare? Ei bine, mulți turiști de peste tot ajung în Clisura Dunării și spun despre acest loc că se simt ca în Elveția. Acest loc oferă printre cele mai frumoase peisaje din Europa, având o priveliște de vis.
Locul din România unde turiștii se simt ca în Elveția
Turiștii care ajung la relaxare în Dubova, cu siguranță nu au cum să rateze Chipul lui Decebal. Chipul lui Decebal măsoară 55 de metri și este cea mai mare scluptură în stâncă, de piatră, din Europa și a doua cea mai mare din întreaga lume.
Potrivit observatornews.ro, turiștii care ajung aici spun că „traseele sunt foarte frumoase, peisajul extraordinar. Sper să mai vin vara aceasta. Şi apă, și munte. Ne simțim ca în Elveția”. Un alt turist spune că aici „e foarte frumos. Am văzut Capul lui Decebal, ne-am dat cu barca, foarte frumoasă zona”.
Ce lecție de istorie ascunde acest loc
Clisura Dunării are o apă învolburată care dă impresia că fierbe, iar zona este cunoscută drept Cazanele Dunării. Aici puteți găsi versanți stâncoși și un fluviu care se îngustează ușor, ajungând până la 230 de metri. Proprietarul unei pensiuni din zonă spune că aici se află un monument care a fost făcut de români în Primul Război de Cucerire.
Stânca de aici a fost decupată și ridicată, iar așa Tabula Traiana poate fi admirată și în ziua de astăzi. Este una dintre cele douăsprezece astfel de gravuri realizate de romani în această zonă și singura care a rezistat de-a lungul anilor.