Locul unic în România unde se găsește un tunel de 800 de metri. Atrage tot mai mulți turiști dornici de aventură
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 17.08.2023 la 15:46
Actualizat pe 17.08.2023 la 15:46
România se poate mândri cu numeroase locuri unice. Un tunel de 800 de metri din Hunedoara atrage numeroși turiști care își doresc să exploreze fosta șină dezafectată și să se bucure de peisajele superbe.
- Locul unic în România unde se găsește un tunel de 800 de metri
- Atrage tot mai mulți turiști dornici de aventură
În România se găsesc o mulțime de locuri impresionante care nu sunt valorificate de autorități pentru a fi cunoscute la nivel național. În Hunedoara există un tunel lung de 800 de metri ce leagă localitatea de minele de fier din Ținutul Pădurenilor.
Locul din România unde se găsește tunelul de 800 de metri
Tunelul din Hunedoara atrage tot mai mulți turiști care sunt dornici de aventură. În inima Transilvaniei se găsește o cale ferată ce leagă Hunedoara de minele de fier din Ținutul Pădurenilor. Ea a fost construită la sfârșitul secolului XIX-lea și este una dintre cele mai vechi din regiune.
Peisajele din zonă sunt unele de poveste și te vei îndrăgosti pe loc. Deși tunelul a ajuns o ruină, oamenii din zonă încearcă să-l valorifice. Deși nu mai este funcțional, el poate deveni tronson turistic. Încă din 2009 locuitorii încearcă să-l facă tot mai cunoscut, adăugând că o mulțime de turiști merg să viziteze Castelul Corvinilor.
Calea ferată a fost construită la finalul secolului XIX
Calea ferată a fost construită cu două scopuri. Primul dintre ele era transportul minereului de fier, apoi călătoriilor. El pornea din Hunedoara, ajungea în valea Zlaști și Govăjdiei, apoi în Retișoara, Gherlani, ultima stație.
Călătoria începea în apropiere de Castelul Corvinilor , apoi ave aun traseu impresionant înspre Zlaști și traversa tunelul de aproape 800 de metri până în Gobâjdiei. Călătorii ajungeau în mijlocul sălbăticiei din Hunedoara, străbătând 10 km până la punctul final, Furnalul de la Govăjdia.