Locurile pe care să le eviți pe cât posibil, în starea de alertă! 90% dintre bolnavii de COVID-19 s-au infectat aici

Locurile pe care să le eviți pe cât posibil, în starea de alertă! 90% dintre bolnavii de COVID-19 s-au infectat aici © Profimedia

Acum că măsurile se relaxează peste tot în lume, experții epidemiologi avertizează asupra unor locuri pe care ar trebui să le evităm pe cât posibil. În astfel de spații s-au îmbolnăvit de COVID-19 în jur de 90% dintre cei care au contractat virusul, așa că este crucial să stăm cât mai departe de ele.

Erin Bromage, reputat biolog și profesor la Universitatea Massachusetts Dartmouth, a explicat că există niște locuri care sunt adevărate focare de infecție, pe care ar trebui să le evităm pentru a ne proteja sănătatea.

Locurile care sunt focare de infecție

Potrivit lui Bromage, citată de CNN, spațiile închise cu slabă circulație a aerului reprezintă adevărate pericole pentru sănătatea noastră.

„Trebuie să avem mare grijă la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate propaga extrem de uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita”, a precizat biologul.

Mai exact, peste 90% dintre cei care s-au îmbolnăvit de noul coronavirus au contractat boala din birouri, restaurante sau mijloace de transport în comun. Din acest motiv, este foarte important să evităm cât mai mult deplasările și ca oamenii să lucreze, pe cât se poate, de acasă.

„Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli”, a mai precizat Bromage.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro