Lovitură după lovitură pentru Gabi Bădălău / Ce au hotărât judecătorii!
De Narcis Voica.
Publicat pe 05.06.2024 la 22:46
Actualizat pe 05.06.2024 la 22:46
Gabi Bădălău a primit două vești proaste în procesele sale, în două zile consecutive: în prima – în dosarul DNA, iar în a doua – în procesul cu poliția.
- Gabi Bădălău a pierdut definitiv procesul lui poliția
- Cu o zi înainte, cererea de recuzare din dosarul DNA a fost respinsă
Gabi Bădălău a pierdut, zilele trecute, definitiv procesul în care solicitase anularea unei sancțiuni contravenționale: „Respinge apelul formulat de către apelant ca neîntemeiat. Definitivă”. Anterior, instanța de fond a decis să îi respingă cererea deoarece Gabi Bădălău a introdus prea târziu documentele la judecătorie. Așadar, Bădălău Jr. va rămâne cu amenda și, dacă va acumula punctele legale, ar putea rămâne fără permis.
Cu o zi înainte de decizia definitivă, Bădălău a primit o altă veste proastă: cererea de înlocuire a judecătorului din dosarul DNA a fost respinsă. „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de recuzare a domnului judecător Marcău Cătălin Antonius, cerere formulată de inculpatul Bădălău Radu Gabriel în dosarul nr. 657/122/2023 al Tribunalului Giurgiu. Obligă inculpatul Bădălău Radu Gabriel la plata sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Fără cale de atac”, decis instanța.
În dosarul DNA, Gabi Bădălău este acuzat că ar fi dat mită unui primar pentru un contract din bani publici. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, preciza DNA, la momentul respectiv.
Citește și: Cumătrul interlop al lui Mircea Băsescu - ziua cea mare în dosarul tunului de un milion de euro