Lovitură după lovitură pentru milionarul Călin Donca / Ce i se pregătește în două dosare!
De Narcis Voica.
Publicat pe 12.04.2025 la 22:51
Actualizat pe 12.04.2025 la 22:51
Cu averea sub sechestru și conturile blocate, milionarul Călin Donca s-a ales cu încă două dosare: o companie de stat a cerut executarea silită a afaceristului, iar o parteneră de afaceri a cerut rezilierea contractului.
- Călin Donca este lovit din toate părțile
- O companie de stat l-a dat în judecată, din cauza datoriilor
- O parteneră de afaceri a cerut rezilierea contractului
De parcă problemele penale nu erau de ajuns, afaceristul Călin Donca s-a trezit, zilele trecute, și cu două dosare pe latură civilă. Unul dintre ele a fost deschis de Hidroelectrica, societate care a cerut executarea silită a milionarului, pentru o datorie de 180.915,54 lei. În condițiile în care Donca are conturile blocate din 2023, în dosarul DIICOT, pare logic să nu aibă bani pentru a achita facturile, așa că, dacă instanța va admite cererea companiei de stat, afaceristul va plăti și penalități, și cheltuielile pentru executarea silită. Într-un alt dosar deschis recent, o parteneră de afaceri a solicitat rezilierea contractului semnat cu firma de energie deținută de Donca.
Despre sechestul dispus în dosarul DIICOT, Călin Donca declara la emisiunea „Viața fără filtru” de la Antena Stars: „Noi avem în faza aceasta de sechestru posibilitatea să folosim anumite bunuri, cum ar fi casa. (...) Noi am avut patru mașini, în momentul în care s-a pus sechestru au fost ridicate. (...) S-au luat bani, suma nu este mare, noi nu ținem bani în casă. Aveam 7.000 euro, tocmai ne întorsesem dintr-o vacanță. Ca și bunuri, ni s-au luat toate ceasurile pe care le aveam, ni s-au luat bijuteriile din casă, două, trei lucruri de la soție. Ceasurile - ușor peste jumătate de milion”.
Referitor la dosarul lui Donca, DIICOT preciza, la momentul respectiv, că prejudiciul ar fi de 4.346.286 lei. Potrivit DIICOT prin utilizarea unor documente false, liderul rețelei şi-a însuşit din patrimoniul unei firme suma de 8.337.746 de lei, pe care a folosit-o în interesul său şi al celorlalţi membri ai grupării infracţionale, iar mare parte a sumei a fost transferată în conturile unei firme înregistrate în Dubai. „Membrii grupului infracţional au iniţiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală şi au efectuat operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin diseminarea în spaţiul public a unor informaţii nereale potrivit cărora investiţia în această monedă virtuală poate genera câştiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obţinut aproximativ 700.000 de dolari”, declarau procurorii DIICOT.