Ludovic Orban: „Există o dezbatere la nivel european privitoare la modalitatea de reluare a transportului aerian”
Publicat pe 11.05.2020 la 23:51 Actualizat pe 11.05.2020 la 23:52
Ludovic Orban a declarat luni seară, 11 mai, că la nivel european există o dezbatere la nivel european în ceea ce privește modul în care va avea loc reluarea transportului aerian.
Ludovic Orban a declarat luni seară, 11 mai, că la nivel european există o dezbatere la nivel european în ceea ce privește modul în care va avea loc reluarea transportului aerian.
Premierul României, Ludovic Orban, a transmis în această seară la Digi 24 că redeschiderea transportului aerian este o decizie foarte importantă, astfel că trebuie luată la nivel european.
Oficialul a anunțat în legătură cu acest subiect că în prezent există o dezbatere la nivelul Uniunii Europene. În cadrul discuțiilor participă și țara noastră.
„Decizia de deschidere pe transportul aerian, cel puţin, este o decizie care trebuie să se ia la nivel european. Există o dezbatere la nivel european privitoare la modalitatea de reluare a transportului aerian. Noi suntem parte în această dezbatere şi vom ţine cont de punctele de vedere care vor fi exprimate şi de deciziile care se vor lua la nivel european”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.
În același timp, premierul României a mai spus că este important ca această decizie să fie luată împreună cu țările din Uniunea Europeană, având în vedere că majoritatea zborurilor de pe aeroporturile din țara noastră se îndreaptă către țările din UE.
Mesajul lui Ludovic Orban de Ziua Regalității
Ieri, 10 mai, premierul României a transmis un mesaj emoționant de Ziua Regalității. Ludovic Orban a povestit despre momentele istorice din țara noastră și în același timp a subliniat situația dificilă cu care ne confruntăm în prezent.
„Sărbătorim astăzi Ziua Independenței naționale și Ziua Regalității, prin care rememorăm trei momente istorice importante pentru destinul statului român modern, petrecute toate pe 10 mai: proclamarea Principelui Carol ca domnitor al Principatelor Unite, în 1866, Independența față de Imperiul Otoman, în 1877, și transformarea țării din principat în regat, în 1881, când Principele Carol a fost încoronat ca primul rege al României.
Independența națională și instituția monarhiei s-au sedimentat în conștiința colectivă ca pași hotărâtori pentru consolidarea statului român modern, prosper și respectat în Europa de la începutul veacului trecut.
Acum, România este din nou în plin proces de consolidare, pe un drum ireversibil, alături de celelalte democrații europene și de partenerii noștri strategici, așa cum și-au dorit românii, după aproape cinci decenii în care drumul le-a fost deturnat de dictatura totalitară.
Familia Regală a României a fost mereu aproape de români. Membrii săi au luptat, din tristul exil, împotriva dictaturii care a îngenuncheat țara, iar în perioada post-decembristă au fost adevărați ambasadori ai intereselor României. Determinarea, demnitatea și onoarea de care au dat dovadă în acțiunile lor sunt repere morale pe care societatea le prețuiește și bune exemple pentru generațiile actuale și pentru cele care ne vor urma.
Și așa cum, în trecut, românii au găsit împreună calea spre idealurile lor de libertate, independență și unitate, stă în puterea noastră, a tuturor, să depășim situația generată de pandemie și să ne urmăm destinul european.
La mulți ani, România!
La mulți ani, Casei Majestății Sale Custodele Coroanei!”, este mesajul lui Orban.