Ludovic Orban este noul premier al României. A trecut cu 240 de voturi în Parlament

Ludovic Orban este noul premier al României. A trecut cu 240 de voturi în Parlament © Hepta

Guvernul Ludovic Orban a trecut de Parlament, cu 240 de voturi. Au existat încercări de boicot prin neasigurarea cvorumului necesar votului. Au lipsit președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului.

Guvernul Ludovic Orban a trecut de Parlament, cu 240 de voturi. Pentru investire, avea nevoie de 233. Deși nu au participat la vot, președinții celor două camere ale Parlamentului au supervizat numărarea voturilor.

„Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a declarat Orba, după ce a aflat rezultatul votului.

Votul a avut loc în secret, cu ajutorul bilelor. Înainte de începerea procedeului, reprezentanți ai USR, ALDE, PMP și UDMR, precum și parlamentări ai minorităților naționale, declarau că vor vota Guvernul propus de Ludovic Orban.

„Vă felicit, apreciez această prezență. Vă mărturisesc că nu îmi aduc aminte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva, și anume ședința de învestire a unui guvern sa fie boicotată efectiv de două partide politice care în felul ăsta arată lipsa de înțelegere pentru nevoile României, lipsa de respect pentru cetățeni, îi interesează doar interesul electoral, toate prostiile pe care le fac. Vreau să îi felicit pe parlamentarii USR, ALDE, Mișcarea Populară și UDMR și în mod special parlamentarii care au decis să fie prezenți și să susțină învestirea Guvernului, parlamentarii Pro România, sau fie că este independent sau din PSD”, transmitea Orban, înainte de începerea votului.


facebook whatsapp twitter pinterest