Ludovic Orban: Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă

Ludovic Orban: Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă © arhivă

Ludovic Orban a susținut luni dimineață, la începutul ședinței de Guvern, o declarație de presă. Premierul a anunțat următoarele măsuri luate de autorități în contextul limitării răspândirii de COVID-19, precizând că România trece de la starea de alertă la starea de alertă maximă.  

Ludovic Orban a precizat luni dimineață, în cadrul declarației de presă susținută la începutul ședinței de Guvern că, odată cu hotărârea, „reinstituim amenzile. Trebuie să-i protejăm pe cei care respectă regulile de cei care le sfidează”.

Premierul a anunțat următoarele măsuri luate de autorități pentru a controla respectarea măsurilor impuse de starea de alertă.

„Ca atare, o dată cu adoptarea HG în baza legii vă repet avem la dispoziție toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Am rămas siderat când am văzut că oameni care ne acuzau că am dat amenzi acum acuzau că nu am dat. O conduită corectă din partea tuturor contribuie la sănătatea publică.

Din punctul meu de vedere, cât e evident că acest virus generează riscuri majore, inclusiv pentru viață, orice comportament care nu e corect și care poate duce la infectare trebuie sancționat. Suntem democrație, dar nu e anarhie”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a anunțat că a convocat CNSU înainte de ședință și că la ora 19, toate instituțiile statului cu drept de control vor începe un plan amănunțit de asigurare a răspectării măsurilor. 

„De asemenea, toate ministerele care au atribuții în starea de alertă trebuie să emită actele normative în baza legii și a HG pentru a stabili toate regulile de desfășurare a transportului public, a activității în instituții, în spații comerciale, la centrele de îngrijire personală, a persoanelor vulnerabile. Toate trebuie să asigure reglementările secundare pentru a avea garanția că în fiecare loc lucrurile se petrec astfel încât să împiedicăm la maxim riscul de răspândire”, a subliniat Ludovic Orban.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro