“Ma dor gâtul și urechea când înghit”. Ce boli poți să ai dacă apare acest simptom
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 03.03.2021 la 00:25
Actualizat pe 03.03.2021 la 00:25
Durerea de gât sau ureche este un termen general și se folosește atunci când persoana afectată simte un disconfort. Durerile sau iritațiile care re resimt la înghițire pot indica mai multe afecțiuni, în funcție de simptome.
- Ce trebuie să faci când te doare gâtul la înghițire
- Ce boală indică acest simptom
Durerea de gât sau ureche este un termen general și se folosește atunci când persoana afectată simte un disconfort. Durerile sau iritațiile care re resimt la înghițire pot indica mai multe afecțiuni, în funcție de simptome. Noi vă prezentăm câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te confrunți cu astfel de probleme de sănătate.
“Ma dor gâtul și urechea când înghit”. Ce boli poți să ai
Durerea în gât și ureche este una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate. Cei mai mulți oameni se confruntă cu aceasta în special în sezonul rece iind cel mai des asociata cu afectiuni de natura virala ce afecteaza tractul respirator superior. Durerea de gât poate fi de intensități diferite, în funcție de evoluția bolii. De cele mai multe ori aceasta atrage dificultăți la înghițire și iritații ale gâtului, uneori suficient de puternică încât să determine refuzul de a mânca.
Printre principalele cauze ale durerii în gât, dar și a urechii la înghițire poate fi răceala sezonieră sau gripa. În unele cazuri poate să mai fie vorba și despre pojar, faringită sau mononucleoza infectioasa. În aceste situații pe lângă durerile locale mai poate apărea și febra, greața, durerile de cap, dificultăți de respirație, strănut, roșeață la nivelul amigdalelor, marirea de volum a ganglionilor limfatici de la nivelul gatului si durerea la acest nivel.
Ce trebuie să faci dacă te doare gâtul când înghiți
Când este vorba despre o infecție virală simplă, aceasta trece în câteva zile. Cu toate aceste, dacă observați că după 3-5 zile simptomele peristă și nu s-au diminuat complet este necesară vizita la medic, în special în cazul copiilor.
Pentru ca diagnosticul să se realizeze corect, medicul va analiza istoricul medical li se va efectua un examen fizic. Analizele de laborator vor identifica natura infecției, bacteriană sau virală. Dacă există suspiciunea de streptococ, se face un test al exudatului faringian. În urma rezultatelor primite în urma analizelor și testelor făcute de medic se va prescrie și tratamentul potrivit în funcție de infecția cu care vă confruntați.