Magazinele PROFI din țară își reduc programul de funcționare. Vârstnicii, medicii și personalul MAI vor beneficia de facilități

Magazinele PROFI din țară își reduc programul de funcționare © Pixabay

Pentru a veni în ajutorul autorităților care impun tot feluri de mărusi în încercarea de a stopa răspândirea coronaviruslui, magazinele PROFI din întreaga lume își scurtează programul de funcționare.

Începând cu data de 24 martie 2020, lanțul de magazine PROFI a luat o decizie importantă pentru a se alătura autorităților în lupta cu coronavirusul.

Astfel, începând de marți, magazinele PROFI vor avea un program de lucru doar de la 08:00 până la 20:00. Chiar și magazinele care până acum aveau program non-stop de lucru, acum se vor conforma noii decizii. Însă, excepție de la acest program vor face magazinele din zonele în care autoritățile locale au impus sau vor impune un program mult mai redus.

De asemenea, schimbări există și la nivelul angajațiilor din magazinele PROFI. Aceștia vor lucra numai în schimburi de câte 12 ore și vor reveni la muncă doar după o zi de pauză.

În acest timp de pauză, întregul magazin va fi dezinfectat pentru a nu exista riscul transmiterii vreunui virus.

Totodată, în toate magazinele PROFI din țară, noul program va veni și cu facilități pentru persoanele peste 60 de ani, medici și personalul MAI. Dacă aceștia vor prezenta o legitimație de serviciu, vor avea prioritate la casele de marcat.

Auchan își scurtează programul de lucru 

În lupta cu epidemia de coronavirus și magazinele Auchan din țară au luat măsuri. Toate magazinele Auchan din țară își vor scurta programul de lucru până la ora 21:00. Însă, excepție de la această regulă vor face magazinele MyAuchan din stațiile Petrom. Acestea vor fi deschise în continuare non-stop. 

De asemenea, lanțul de magazine a decis că de pe data de 24 martie 2020, transportul gratuit maxi-taxi pe care îl asigurau clienților să se suspende. Și aici există o excepție. În orașele în care acest serviciu este asigurat de regia publică locală de transport, va continua să funcționeze.

Mega Image, o nouă măsură. Vârstinicii și persoanele cu dizabilități pot beneficia de livrare la domiciliu

Mega Image inițiază o nouă măsură. Pe toată durata valabilității măsurilor de urgență luate împtriva Covid-19, lanțul de magazine a pus la dispoziție o linie telefonică de care pot beneficia vârstnicii și persoanele cu dizabilități. 

Linia telefonică ”Sună Mega” va facilita accesul la cumpărături livrate gratuit la domiciliu persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și celor cu dizabilități.

„În aceste momente dificile, ne dorim să sprijinim cât mai mult oamenii care au cea mai mare nevoie în comunitățile din care facem parte și să venim cu soluții sigure pentru ei. În continuare, siguranța angajaților și clienților noștri este foarte importantă, iar această inițiativă vine în întâmpinarea recomandărilor și eforturilor autorităților de a limita extinderea COVID-19 la persoanele cu risc crescut de infectare.Salutăm pe această cale inițiativele civice pentru ajutorul acestor persoane și apelăm, încă o dată, la implicarea, responsabilitatea și înțelegerea întregii comunități pentru a trece cu bine, împreună, peste această perioadă”, declară Mircea Moga, CEO Mega Image, potrivit unui comunicate de presă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro