Mai mult de jumătate din cadrele medicale de la Secția ATI a Spitalului Județean Covasna, depistate pozitiv cu COVID-19
Publicat pe 10.04.2020 la 23:23 Actualizat pe 10.04.2020 la 23:23
Situație îngrijorătoare la Covasna, acolo unde la Spitalul Județean, Secția ATI, 20 dintre cele 38 de cadre medicale au fost diagnosticate cu noul coronavirus.
Situație îngrijorătoare la Covasna, acolo unde la Spitalul Județean, Secția ATI, 20 dintre cele 38 de cadre medicale au fost diagnosticate cu noul coronavirus.
În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe virusul ucigaș din China a făcut prăpăd și în rândul cadrelor medicale. Acolo, 20 dintre cei 38 de medici ai Secției ATI au fost diagnosticați cu noul COVID-19.
Vestea șoc a fost făcută publică chiar de managerul spitalului, Andras Nagy Robert, care a mai menționat faptul că în situația dată, au transferat medici de pe Secția de Cardiologie pentru a face față situației.
"La Terapie Intensivă avem confirmaţi pozitiv o parte dintre colegii noştri (...) şi a trebuit să aducem măsuri de reorganizare a activităţii. În momentul de faţă am împărţit şi am dirijat şi detaşat personal de pe Secţia de Cardiologie la Secţia de Terapie Intensivă, în vederea asigurării la un nivel cât se poate de satisfăcător a activităţii de Terapie Intensivă (...) Pot să vă spun că sunt 20 de colegi, printre care şi medici şi asistente, confirmaţi pozitiv de la Terapie Intensivă din cei 38 de angajaţi câţi sunt în secţie (...) Aceştia nu sunt internaţi în momentul de faţă, ci urmează să fie aduşi în spital, să se facă investigaţii, să se facă procedurile care sunt necesare", a declarat Andras-Nagy Robert, conform Agerpres.
De asemenea, acesta a mai precizat faptul că a demarat o anchetă epidemiologică la nivelul unității spitalicești, dar și că a cerut ajutor altor spitale.
"Am cerut ajutor în privinţa detaşării şi dirijării personalului calificat, adică medici, în spitalul nostru de la spitalele din jur, Târgu Mureş, Harghita şi Braşov. De la Târgu Mureş avem promisiunea că ne pot ajuta în ceea ce priveşte detaşarea de medici de terapie intensivă rezidenţi, din Harghita răspunsurile au fost negative. În Braşov văd o posibilitate de dezvoltare a legăturii între cele două spitale, din Sfântu Gheorghe şi Braşov, şi avem un feedback pozitiv în ceea ce priveşte această situaţie. Din Braşov avem susţinerea că o să primească acele cazuri care la un moment dat ar depăşi competenţa şi capacitatea pe care o avem la momentul actual al Secţiei de Terapie Intensivă", a mai spus managerul spitalului.