Mai mulți părinți din Mureș au cerut conducerii școlii la care studiază copiii lor, izolarea unui elev. Motivul ar fi mama acestuia

Mai mulți părinți au cerut izolarea unui elev © Arhiva

Părinții mai multor elevi din Mureș au cerut conducerii școlii la care cei mici învăță, izolarea unui copil.

Motivul cererii părinților ar fi acela că mama elevului se va întoarce în zilele care urmează din China.

De teamă ca femeia să nu fi contactat coronavirusul, aceștia au solicitat conducerii Scolii Gimnaziale ”George Coșbuc” din Târgu-Mureș, ca elevul respectiv să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

De asemenea, aceeași părinți au cerut ca atât mama, cât și copilul, după perioada de carantină să își facă analizele și să prezinte rezultatele, pentru a se asigura că micuții lor se află în afara oricărui pericol de la contacta coronavirusul.

Cei care au făcut această cerere nu s-au oprit aici. Ei au mai cerut că timp de două săptămâni să fie izolați și elevii din școală care sunt rude cu femeia care se va întoarce din China.

Însă, de cealaltă parte, Inspectorul general școlar al județului, Claudiu Bândilă, susține că elevul nu poate fi împiedicat să meargă la școală, chiar dacă mama sa va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

"Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică privind acest caz, instituţie care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ţine legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul", a precizat Claudiu Bândilă.

În acest caz a intervenit și Direcția de Sănătate Publică Mureș care a comunicat că după ce mama va ajunge acasă, toată familia va fi obligată să poarte măști, să nu se apropie de femeie și să aibă o igienă mai exagerată.

De asemenea, DSP Mureș a mai precizat că, în fiecare zi, în școala respectivă se va face un triaj epidemiologic.

Cât despre femeia care trebuie să se întoarcă din China, aceasta va fi obligată, la intrarea în țară, să completeze un formular care va fi transmis la DSP Mureș.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro