Managaerul Spitalului Matei Balș rupe tăcerea! Ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea tragediei: „Coșmar”
Publicat pe 01.02.2021 la 18:05 Actualizat pe 01.02.2021 la 18:05
Managerul Intitutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a decis să spună tot adevărul despre ce s-a întâmplat în noaptea în care un pavilion a ars, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar în total, opt oameni și-au pierdut viața.
- Managerul de la Matei Balș rupe tăcerea
- Ce spune medicul despre tragedie
- În total, opt oamnei au murit din cauza incendiului
Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, Maria Nițescu, a povestit ce s-a întâmplat în noapte incendiului devastator de acum trei zile, în care patru oameni au fost găsiți carbonizați, iar alte patru apersoane și-au pierdut viața în urma problemelor cauzate de deflagrație.
Managerul de la „Matei Balș” a rupt tăcerea, după incendiul în care au murit opt persoane
Maria Nițescu a fost anunțată în dimineața dezastrului de către medicul-erou, Cătălin Apostolescu, care era de gardă în ziua fatidică. În scurt timp a ajuns și ea la locul incidentului, unde a văzut cum pacienții din spital sunt evacuați de către pompieri, dar și cadrele medicale care erau de-a dreptul stupefiate de toată situația provocată, spun anchetatorii, de la un scrutcircuit.
La „Matei Balș” nu există căldură suficientă pentru îngrijirea pacienților
Managerul de la „Matei Balș” susține că în spital existau toate condițiile bune de funcționare și tratare a pacienților. Cu toate acestea, Maria Nițescu recunoaște că nu exista sufientă căldură pentru pacienți, și că abia zilele următoare era programată montarea unei centrale proprii pentru încălzirea apei și oentru furnizarea agentului termic în toate saloanele unității medicale.
„În saloane sunt în jur de 20 de grade. Foarte rar 22 de grade. Această temperatură poate fi corespunzătoare pentru o persoană sănătoasă și care se mișcă, însă pentru un pacient cu febră și frisoane reprezintă un disconfort. Pentru că în condițiile utilizării oxigenului în volum atât de mare este interzisă total existența aparatelor electrice de încălzire, am rugat asistentele să le pună pacienților la dispoziție pături, pilote, cearșafuri, tot ce aveau în depozit, astfel încât să se încălzească mai bine”, a mai mărturisit Maria Nițescu.