Managerul Spitalului Murgeni a demisionat! Decizia vine la o săptămână după ce trei pacienţi au murit
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.11.2023 la 16:38
Actualizat pe 29.11.2023 la 16:38
La aproximativ o săptămână după ce trei pacienți au murit, managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, judeţul Vaslui, a demisionat. După aproape un deceniu, Ionel Carp şi-a înaintat demisia din funcţie fără să precizeze însă motivul. Cine a preluat interimatul.
- A demisionat managerul Spitalului Murgeni
- Decizia vine la o săptămână după ce trei pacienţi au murit
Zilele trecute, cinci pacienţi, trei bărbaţi şi două femei, de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, acolo unde trei persoane au murit după ce au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Potrivit anunțului făcut de Ministerul Sănătății, trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au murit şi un altul este în stare gravă, după ce toţi cei internaţi acolo au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire.
A demisionat managerul Spitalului Murgeni
Managerul Spitalului Murgeni, acolo unde trei persoane au decedat şi alte 23 au ajuns la spital, a decis să își depună deimisa. Decizia vine la o săptămână de la nefericitul incident. Potrivit informațiilor, Ionel Carp a condus unitatea medicală de aproximativ zece ani. În prezent, funcţia de conducere a fost preluată, interimar, de un director din cadrul Primăriei, scrie stiripesurse.ro.
De asemenea, primarul localităţii Murgeni, Eduard Cazacu, a ținut să precizeze faptul că nu autoritățile locale au solicitat demisia managerului având în vedere că nu a fost stabilită deocamdată, oficial, cauza îmbolnăvirilor şi a deceselor.
Cine sunt pacienții care au murit la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni
Potrivit informațiilor, cei trei pacienți care au murit locuiau în Spitalul de Psihiatrie din Murgeni de ceva vreme. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, internat în anul 1993, o femeie de 54 de ani internată în anul 2008 și un alt bărbat de 50 de ani, adus la spital în anul 2000.
”O să vedem rezultatele de laborator şi ceea ce înseamnă ancheta epidemiologică, dar dacă tot vorbim de toxiinfecţii şi enterocolite, atenţie, pe de-o parte, că ele pot fi letale şi atenţie, mare atenţie la alimentele preparate şi conservate în casă, mai ales în această perioadă.
Sunt mai multe cazuri de afcţiuni digestive care ar fi putut evitate şi mai trag un semnal de alarmă: aruncaţi orice recipient care este bombat şi fierbeţi minim 10 minute orice preparat făcut în casă, pentru că există şi alte riscuri alimentare în această perioadă”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.