Atunci cand vedea asta, înnebunea complet. Care era mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu

Atunci cand vedea asta, înnebunea complet. Care era mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu © arhiva

Nicolae Ceaușescu avea foarte multe obsesii, dar nici cele culinare nu era evitate. Fostul dictator era înnebunit după crenvurștii românești, iar cu acest preperat a reușit să cucerească și alți șefi de state cu care acesta s-a întâlnit.

Nicolae Ceaușescu a fost din totdeauana un împătimit al mâncării românești.Fostul dictator era înnebunit după mezeluri, dar era și foarte zgârcit. Acesta comanda de multe ori mâncare cât putea să mănânce și cât îi era recomandată de medic. Crenvurștii era specialitatea pe care acesta o adora, iar atunci când se întâlnea și cu alți șefi de state le recomanda preparatul. Dictatorul avea o dorință pe care bucătarul personal o îndeplina de fiecare dată. În crenvurștii pe care îi prepara nu folosea deloc coloranți, iar preparatul era 100% natural, potrivit dezvăluirilor făcute de Adrian Eugen Cristea și Marius Marinescu 

În afară de mâncare, Ceaușescu era pasionat de vânătoare

De fiecare dată când avea ocazia, fostul dictator mergea la vânătoare și colecționa foarte multe trofee cu care se mândrea în întrega lume. Această activitate nu era tocmai pe placul soției sale, Elena. 

Printre animalele pe care prefera să le vâneze, se numărau urșii, porcii mistreți și caprioarele. Dictatorul ar fi avut peste 400 de medalii, dar și o captura impresionantă, un porc mistret de peste 300 de kg. Ultima activitate de vânătoare a avut loc pe 10 decembrie 1989, cu doar câteva săptămâni înainte de deces. 


facebook whatsapp twitter pinterest