Manevră neașteptată a interlopului care a încercat să decapiteze un polițist / Detalii exclusive
De Narcis Voica.
Publicat pe 15.09.2022 la 23:31
Actualizat pe 15.09.2022 la 23:31
Traficantul de droguri Alexandru Huțuleac încearcă din răsputeri să mute dosarul de crimă organizată, în care este acuzat că a încercat să asasineze un polițist, pentru a beneficia de indulgența judecătorilor de pe alte meleaguri, care nu-l cunosc.
- Alexandru Huțuleac, traficantul care a încercat să decapiteze un polițist, încearcă să mute procesul
- Prima încercare a interlopului a eșuat
- Judecătorii fug de procesul mafiotului
Convins că magistrații din județul natal au „boală” pe el, fiindcă a încercat să omoare un polițist, crăpându-i capul cu o sabie, Alexandru Huțuleac a cerut strămuarea procesului, însă, recent, a primit o veste proastă: „Respinge ca nefondată cererea de strămutare a dosarului 3356/86/2018 al Tribunalului Botoşani, formulată de petentul inculpat Huţuleac Alexandru. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă petentul inculpat Huţuleac Alexandru să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”.
În timp ce interlopul poreclit „Duțu” încearcă să scape de judecătorii din județul natal, și magistrații fug de dosarul său, în ultima perioadă patru judecători obținând pasarea cazului. În procesul de care fug judecătorii, traficantul de droguri extrem de bogat (de la el și de la concubină au fost sechestrate bunuri de sute de mii de euro) și complicii săi susțin că interceptările ar fi fost efectuate ilegal, iar în aceste condiții nu ar putea fi acceptate ca probe. Mai mult, Duțu a susținut că polițistul pe care l-a tranșat cu sabia nu avea ce să caute în casa lui.
Extrem de receptivi la acuzațiile interlopului care l-a nenorocit pe viață pe polițistul Ciprian Sfichi, judecătorii i-au luat la rost pe polițiști, pe procurorii DIICOT și pe ofițerii SRI, obligându-i pe aceștia să demonstreze că au acționat conform legii: „Repune cauza pe rol întrucât sunt necesare lămuriri suplimentare. Se va emite adresă către PÎCCJ-DIICOT Suceava pentru a preciza dacă convorbirile și comunicările telefonice au fost interceptate, localizate și înregistrate cu ajutorul specialiștilor din cadrul SRI sau instituția anterior menționată a acordat doar sprijin tehnic prin transmiterea semnalului, având în vedere contradicțiile din adresa existentă la f. 197/198 dosar instanță. (...) Emiterea unei adrese către S.I.P.I. Suceava pentru a comunica dacă lucrătorii de poliţie care au procedat la punerea în executare a măsurilor de supraveghere aveau calitatea de poliţie judiciară”.
Alexandru Huţuleac, apropiat al clanului Corduneanu din Iaşi şi al clanului Cămătaru din Capitală, a încercat să ucidă un poliţist aflat în misiune, în decembrie 2017, în timpul unei descinderi. Conform Inspectoratului de Poliţie al Județului Suceava, Huţuleac a refuzat să deschidă uşa în timpul percheziţiilor, iar poliţiştii au intrat în forţă. Primul poliţist intrat în locuinţa lui Huţuleac, agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, a fost lovit în cap de interlop cu o sabie şi a ajuns în stare de comă, la spital. Prima întrebare care a stat pe buzele tuturor a fost de ce Sfichi nu purta cască de protecție. Iar răspunsul, neoficial, a fost halucinant: acesta era singurul membru al echipei de intervenție rapidă care nu era echipat corespunzător fiindcă erau prea mulți ”mascați” și prea puține căști.
Surse apropiate anchetei au dezvăluit, la momentul respectiv, în exclusivitate pentru spynews.ro, că Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava ar fi avut în dotare mai puține căști decât numărul de luptători, așa că Sfichi a fost trimis ca mielul la tăiere. Sursele citate au precizat că SAS Suceava ar fi avut, la momentul respectiv, 24 de luptători care lucrau în mai multe ture, iar căștile erau doar pentru o echipă de intervenție. Însă, pentru perchezițiile care vizau și ridicarea de acasă a traficantului Alexandru Huțuleac a fost nevoie de tot efectivul de luptători, pe motiv că urmau să se facă opt descinderi, iar mascații au fost împărțiți în grupe de câte patru, iar pentru Ciprian Sfichi, care a intrat peste Huțuleac, nu a existat cască.
„Mascatul” a ajuns, în comă, la spital, cu craniul zdrobit de sabia lui Huțuleac, dar a supraviețuit, în mod miraculos. Lăsat fără echipament de protecție de șefii săi, a fost „legumă” luni în șir, iar în prezent, fostul polițist, tată a două fetițe, este paralizat parțial și are crize de epilepsie, din pricina leziunilor la creier. Cum interlopul Huțuleac l-a transformat pe Sfichi dintr-un luptător de elită într-o persoană cu handicap, îngrijită de familie, cariera polițistului s-a încheiat brusc, el fiind pensionat, în prezent, din motive medicale.
Citește și: Fotbalistul care a bătut o femeie ca să-i fure pensia, gest disperat, în pușcărie / Promite că nu mai face!