Marcel Șerbuc, românul care a ascuns cadavrul fiicei de 12 ani a concubinei sale în canapea, urmează să fie adus în țară. Decizia este una definitivă
Publicat pe 22.08.2023 la 16:13 Actualizat pe 22.08.2023 la 16:29
Marcel Ilie Şerbuc, romanul acuzat că a ucis-o pe fiica în vârstă de de 12 ani a concubinei sale, urmează să fie adus în cursul zilei de marți în ţară din Olanda, asta după ce un tribunal din Amsterdam a dispus predarea acestuia autorităţilor române. Decizia poliției este una definitivă!
- Românul care a ascuns cadavrul fiicei concubinei în canapea urmează să fie adus în țară
- Decizia este una definitivă
Marcel Șerbuc, în vârstă de 37 de ani, este principalul suspect în cazul morții fetiței de 12 ani care a fost găsită în lada unei canapele. Romanul acuzat că a ucis-o pe fiica concubinei sale va fi extrădat din Olanda în România.
Românul care a ascuns cadavrul fiicei concubinei în canapea urmează să fie adus în țară
Bărbatul de 37 de ani, care a ascuns cadavrul fiicei de 12 ani a concubinei sale în canapea, urmează să fie adus în România în cursul acestei zile.
Marcel Șerbuc este suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, asta după ce cadavrul copilei a fost găsit în lada canapelei, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.
La scurt timp după ce a fost dat în urmărire internaţională, el a fost prins în Regatul Ţărilor de Jos. Mai mult decât atât, pe numele său a fost emis și un mandat de arestare pentru 30 de zile.
Totodată, criminalul figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat o persoană extrem de periculoasă.
În cursul săptămânii trecute, un tribunal din Amsterdam a pus la dispoziție predarea inculpatului Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competențe din România. Decizia este una definitivă.
Marcel Șerbuc va fi extrădat din Olanda în România
În urmă cu doar o săptămână, Tribunalul Amsterdam a dispus predarea lui Marcel Șerbuc autorităților competente din România.
"Prin urmare, în cazul în care domnul [persoană reclamată] va fi transferat în România și plasat în arest într-o închisoare din România pentru a-și executa mandatul de arestare preventivă în timp ce în aşteptarea judecăţii, cel mai probabil va fi reţinut în ordinea închisorii Bucureşti-Rahova urmând a fi adus în fața judecătorului de fond la termenele de ședință stabilite de București organe judiciare (Tribunalul Bucureşti), pentru care s-a emis cerere de chemare în judecată pe numele său.
(...)
Având în vedere implementarea măsurilor cuprinse în Planul "2020-2025 Plan de acțiune elaborat în vederea executării hotărârii pilot în Rezmives și altele împotriva României, precum și a hotărârilor pronunțate în grupul de cauze [denumire] împotriva României", și numărul deținuților deținuți în prezent în custodia. Administrația Națională a Penitenciarelor ca urmare a politicilor de drept penal adoptate de către Statul Roman, Administraţia Naţională a Penitenciarelor garantează că deţinutul, pe toată durata pedepsei deţinutului, va beneficia de un minim spaţiu personal de 3 metri pătraţi, care include patul şi mobilierul aferent, dar nu și spațiul alocat instalației sanitare".
Pe baza unei evaluări globale a tuturor informațiilor de care dispune, instanța își asumă garanția prevăzută în garanția anterioară. Având în vedere acest angajament al autorităților române, instanța este de părere că nu există un risc real de tratament inuman sau degradant în sensul articolului 4 din Cartă după predare pentru persoana căutată. Într-adevăr, pericolul general asumat de instanță cu privire la condițiile de detenție din penitenciarele românești este exclus prin garanție cu privire la persoana reclamată. Prin urmare, condițiile de detenție nu împiedică predarea", se arată în motivarea instanţei.