Mărturia cutremurătoare despre un pacient de la Suceava: „Respiră foarte greu, este diabetic, nu vede, nu primește oxigen. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic”

Mărturia cutremurătoare despre un pacient de la Suceava: „Respiră foarte greu, este diabetic, nu vede, nu primește oxigen. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic” © Pixabay

Situația de la spitalul din Suceava este una alarmantă. Cu puțin timp în urmă, nora unui pacient internat în instituția medicală a făcut o mărturisire absolut cutremurătoare. Femeia a povestit pas cu pas prin ceea ce trece tatăl soţului ei.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, nora unui pacient internat la spitalul din Suceava a rupt tăcerea și a povestit deschis, pe rețelele de socializare, despre situația prin care trece socrul său.

Femeia a povestit pe contul său de Facebook că tatăl soțului ei a fost internat ieri la Suceava, iar de atunci este ținut în condiții necorespunzătoare, ținând cont de starea lui de sănătate. Potrivit spuselor nurorii pacientului de la spitalul din Suceava, bărbatul are pneumonie, diabet și nici nu vede. 

Deși prezintă mai multe simptome îngrijorătoare, bărbatului nu i s-a acordat îngrijire medicală de 24 de ore. Cel mai grav, acesta nu primește oxigen.

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.
Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.
În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat.
Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.
Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.
Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut).
De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.
Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă”
, a scris Ioana Chicet-Macoveiciuc pe Facebook.

Femeia dorește să se facă dreptate atât pentru tatăl soțului ei, cât și pentru restul pacienților care trec prin aceeași situație. Potrivit spuselor sale, aceasta nu înțelege de ce nu li se oferă niciun răspuns.

„De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?
Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.
Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu.
Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.
Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?
De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”
, a continuat femeia pe Facebook.

Ba mai mult, femeia a declarat la Antena 3, prin intermediul intervenției telefonice că în situația tatălui soțului ei se mai află încă două persoane.

„Sunt doi colegi exact în aceeași situație. Nu li se ia glicemia, nu li se face insulina”, a spus femeia la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro