Măsură drastică luată într-un oraș din România. Staționarea în spațiul public a unui grup mai mare de trei persoane, interzisă

Măsură drastică luată într-un oraș din România © Pixabay

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile din România iau tot mai multe măsuri în încercarea stopării răspândirii virusului.

Autoritățile au laut o serie de măsuri pentru a preveni creșterea numărului de persoane infectate cu Covid-19. Însă, cea mai drastică măsură a fost luată într-un singur oraș din România.

Deși până la acest moment autoritățile au decis, la nivel național, ca îndemnul de a sta în casă și pedepsirea celor care nu respectă ordinele să fie de ajuns, nu de aceeași părere au fost și cei dintr-un oraș din estul țării.

Autoritățile din Hârșova, județul Constanța, au luat o măsură drastică pentru a stopa răspindirea virusului ucigaș. Astfel, cei în măsură au decis ca în oraș să nu mai fie premisă staționarea în locurile publice a grupurilor mai mari de trei persoane.

Decizia nu este una atât de drastică dacă luăm în calcul faptul că cetățenii orașului au cerut să se ia măsuri, de teama de a nu contacta noul coronavirus. Asta după ce tot mai mulți români revin acum de peste hotare, din zonele roșii sau galbene ale infectării cu Covid-19.

"Am decretat această măsură ca urmare a nenumăratelor mesaje venite atât pe o rețea de socializare, cât și în privat de la cetățenii din Hârșova, că în ultima perioadă tot mai mulți cetățeni au sosit din zonele afectate.

Am supus aprobării comitetului local pentru situații de urgență și a fost aprobată în unanimitate. Hotărârea am transmis-o către Poliția națională pentru a putea fi pusă în aplicare. Din discuțiile purtate, cred că se poate aplica foarte bine și Legea 61 și acolo instituțiile abilitate știu ce au de făcut", a declarat primarul Viorel Ionescu, în cadrul unei emisiuni difuzată la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro