Măsuri împotriva românilor care nu pot dovedi că au domiciliul la adresa din buletin. Cei mai afectați ar putea fi chiriașii
Publicat pe 21.01.2022 la 17:20 Actualizat pe 21.01.2022 la 17:20
Ce măsuri vor intra în vigoare pentru românii care nu pot dovedi că au domiciliul la adresa din buletin. Cei mai afectați ar putea fi chiriașii, iar cetățenii care nu pot demonstra că locuiesc la adresa din actul de identitate, ar putea rămâne fără el.
- Măsuri împotriva românilor care nu pot dovedi că au domiciliul la adresa din buletin
- Cei mai afectați ar putea fi chiriașii
Măsuri drastice vor intra în vigoare pentru cetățenii români care nu pot dovedi că au domiciliul la adresa din buletin. Cei mai afectați ar putea fi persoanele care stau cu chirie sau în gazdă.
Măsuri împotriva românilor care nu pot dovedi că au domiciliul la adresa din buletin
Persoanele care nu vor putea dovedi că domiciliul lor corespunde cu adresa din actul de identitate ar putea rămâne fără acesta. Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede această regulă. Același proiect interizce ca mai mult de zece persoane să fie înscrise la aceeași adresă, dacă între acestea nu există nicio legătură de sânge.
Chiriașii sau cetățenii care locuiesc în gază ar putea fi cei mai afectați de aceste măsuri.
Noile norme prevăd că din declarație scrisă a persoanei care găzduiește, persoana juridică sau fizică, care este primită în spațiu, trebuie să rezulte încuviințarea acestuia, numărul de cetățeni care au domiciliul la adresă, precum și faptul că solicitantul locuiește la adresa respectivă.
Încetarea valabilității va fi hotărâtă, după ce lucrătorul de poliție o va verifica și va constata faptul ca persoana respectivă nu locuiește la adresa la care este înregistată cu domiciliul.
Cetățenii vor fi nevoiți să se adreseze serviciului public comunicat de evidență a persoanelor, pentru a putea primi un act de identitate nou.
Scopul actului normativ este de a elimina situații neplăcute
Actul normativ are scopul de a elimina situațiile în care persoanele, în număr cât mai mare, își stabilesc, într-un mod fals, domiciliul la o adresă, prin limitarea stabilirii domiciliului în situația în care Registrul Național de Evidență a Persoanelor înregistrează un număr mai mare de 10 persoane la adresa respectivă, iar cifra aleasă să îi corespundă altei persoane.
Citește și: Ce se întâmplă cu restricțiile din România. Anunțul făcut de Raed Arafat