Măsuri speciale pentru familia primului român infectat cu coronavirus. Cum va fi aplicat protocolul

Măsuri speciale pentru familia primului român infectat cu coronavirus. Cum va fi aplicat protocolul © Captură Video

Primul pacient infectat cu coronavirus a fost dus în această dimineaţă la Institutul Matei Balş, din Capitală, şi plasat sub izolare.

Bărbatul provine dintr-o comună a judeţului Gorj şi până să fie adus în Bucureşti, el a stat în carantină acasă, timp de două zile.

Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost şi ea izolată la domiciuliu, pentru următoarele 14 zile. Între timp, se vor face monitorizări şi teste pentru a exista siguranţa că nici o altă persoană nu mai este infectată cu virusul mortal.

Ce măsuri speciale vor fi impuse pentru pacient şi familia acestuia

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat ce măsuri stricte se vor lua pentru românul infectat, dar şi pentru membri familiei.

"Este un scenariu pe care noi l-am avut în vedere, încă de când am conceput tot ce înseamnă proceduri și protocoale pentru monitorizarea și managementul viitoarelor cazuri de infecție cu coronavirus. Managementul primului caz nu s-a schimbat în mare parte, doar că cei care au fost în prejma românului detectat cu coronavirus trec într-o carantină, până acum erau în izolare. Toți cei șapte membri ai familiei sunt negativi la testarea cu coronavirus. Ei intră în carantină. Ei sunt monitorizați, izolați, iar la finalul celor 14 zile va mai fi o evaluare. La interval de 24 de ore, dacă aceste teste vor fi negative, vor ieși din carantină", a spus Nelu Tătaru. 

De asemenea, Nelu Tătaru a mai adăugat că au fost vizionate şi camerele de supraveghere, dar şi traseul bărbatului, pentru a se depista persoanele cu care acesta a mai interacţionat. 

"Dimineață când au venit la Matei Balș au venit și împreună cu șapte probe. Cei de la care s-au luat aceste probe, au intrat în carantină", a mai declarat Tătaru. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro