Măsurile de protecție anti-Covid pot da bătăi de cap șoferilor! Un polițist a fost depistat cu alcoolemie, după ce s-a dat cu spirt pe mâini / VIDEO
Publicat pe 21.10.2020 la 22:14 Actualizat pe 21.10.2020 la 22:14
Poți fi prins cu alcoolemie la volan deși nu ai consumat niciun strop de alcool? Da, este posibil! A demonstrat-o chiar un polițist de la Rutieră. Bărbatul a efectuat un experiment, având în vedere măsurile de igienă pe care trebuie să le luăm în pandemie, iar rezultatul l-a luat chiar și pe el prin surprindere.
- Experiment inedit, făcut de un polițist de la Rutieră.
- A fost depistat cu alcoolemie, după ce s-a dat cu spirt pe mâini.
- Ce s-a întâmplat după ce a postat descoperirea, pe internet.
Un polițist de la Rutieră din Bihor a făcut o descoperire incredibilă. Măsurile de protecție exagerate, pe timp de pandemie, ne pot aduce amenzi și lăsa fără permisul de conducere. Cum? Aparatul etilotest poate fi „păcălit” dacă folosim spirt în exces.
Cum s-a derulat experimentul polițistului
Tavi Perţea este cunoscut în mediul online, pentru canalul său de Youtube. Acolo, agentul postează diferite videoclipuri, prin care încearcă a-i descuraja pe șoferi să conducă sub influența băuturilor alcoolice.
De această dată, el a realizat un experiment amuzant, dar cu un rezultat care l-a luat și pe el prin surprindere. Omul legii s-a dezinfectat excesiv cu spirt pe mâini. În sceneta filmată, el a fost ajutat de un coleg. S-a îmbrăcat în civil, iar un alt polițist de la Rutieră l-a tras pe dreapta.
„Continuăm seria de experimente pe care le-am facut cu noul model de #alcooltest din dotarea poliției rutiere.
În acest episod verific un mit des întâlnit în ultima perioadă, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus de la începutul anului 2020 și anume, dacă iese alcool in aerul expirat, după ce te-ai #dezinfectat pe mâini cu spirt”, spune poliţistul în videoclip.
În momentul când a suflat în aparatul etilotest... Surpriză!
Rezultatul a fost 0,26mg/l alcool în aerul expirat. La o repetare a testului, a ieşit o altă valoare și anume: de 0.16mg/l alcool în aerul expirat.
Care au fost urmările experimentului
Experimentul parcă le-a dat mai mult curaj șoferilor care au consumat alcool și au fost sancționați conform legii să depună acum contestații. Totuși, înainte ca acesta să fie realizat, mai mulți conducători auto din județul Bihor au susținut această ipoteză.
Pentru a evita astfel de cazuri, poliţistul recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi la cât spirt folosesc când se dezinfectează pe mâini, ori obiectele din maşină.
De asemenea, este recomandat ca șoferii să solicite recoltare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, dacă ajung în situația expusă. Conform legii, polițiștii iau în considerare valoarea pe care o indică aparatul etilotest la controloalele efectuate în trafic, chiar dacă şoferul susține că nu a consumat alcool.
VIDEO: