Medic de familie din Gorj, strigăt disperat către autorități: ”Oricând, pe uşa noastră poate intra un pacient care să aibă coronavirus”

Medic de familie din Gorj, strigăt disperat către autorități © gorjonline.ro

Un medic din orașul Motru, județul Gorj, își strigă nemulțumirea, după ce cu mari eforturi a reușit să obțină câteva măști de protecție, necesare în perioada de pandemie în care ne aflăm.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din România, filiala Gorj, Mihai Moisescu, s-a arătat extrem de revoltat de faptul că autoritățile nu îi sprijină în lupta împotriva coronavirusului.

Mihai Moisescu, susține, conform gorjonline.ro, că medicii de familie se află în prima linie, nu cei din spitale.

"Şi nouă ne este frică, dar nu avem de ales, trebuie să ne facem datoria. Cei care conduc ţara trebuie să înţeleagă că noi, medicii de familie, trebuie să fim protejaţi. Noi suntem în linia întâi, nu spitalele”, a spis medicul.

Cadrul medical susține că oricând pe ușa cabinetelor lor pot intra persoane care au contactat deja corovirusul și care pot îmbolnăvi medicii sau alți pacienți.

”Oricând, pe uşa noastră poate intra un pacient care să aibă coronavirus. Nenorocirea este că intră altul pe uşă, care nu are coronavirus şi i-l pot da eu”, a mai declarant Mihai Moisescu.

De asemenea, cadrul medical din Gorj susține că o parte dintre cazurile pacienților sunt rezolvate prin telefon, dar și la capitolul acesta există probleme. Moisescu se teme că aceste consultații nu vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

”O parte din aceste probleme s-au rezolvat prin consultul pacienţilor telefonic, însă mai trebuie să luăm şi bani pe aceste consultaţii”, a mai transmis președintele Patronatului Medicilor de Familie din România, filiala Gorj.

Cât despre nemulțumirile sale, Moisescu susține că achiziționarea de măști și produse care ar proteja atât pacienții, cât și medicii a ajuns să fie ceva imposibil de atins.

"Suntem stresaţi. Medicii trebuie ajutaţi, pentru că fără ei societatea moare. Am dat 100 de telefoane ca să primesc niște amărâte de măști! Nu e normal, am ajuns să le cerșesc! Nu înțeleg cum de atâtea fabrici de confecții din țară nu sunt direcționate de guvernanți să producă echipamentele necesare în sistemul sanitar", a conchis Mihai Moisescu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro