Medic din Arad, apel disperat din Vama Nădlac: ”Nu lupți doar cu epidemia de Covid-19, ci și cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară”

Un medic din Arad a răbufnit pe Facebook © Facebook

În ultimele ore mii de români au intrat în țară prin punctul de trece de la Vama Nădlac. De când în întreaga lume s-a declanșat pandemia de coronavirus, românii plecați să își câștige traiul peste hotare, acum se întorc acasă.

Fie că sunt sau nu infectați cu Covid-19, mulți români nu respectă legile și nu acceptă să stea în izolare sau carantină.

Însă, până la momentul în care ajung acasă, românii trebuie să petreacă ore bune în Vama Nădlac. Acolo polițiștii, jandarmii și medicii se ocupă de triajul acestora. Însă, se pare că, lucrurile nu merg atât de bine, pe cât ar trebui.

Un medic din Arad, care luptă în această perioadă în prima linie, nu a mai rezistat și a răbufnit pe Facebook, după tura de noapte pe care a avut-o la punctul de trecere din Vama Nădlac.

Obosit, dar cu speranță că totul se va termian cu bine și că nu va ajunge să contacteze și el coronavirusul, cadrul medical a relatat pe pagina sa de Facebook ultima întâmplare din vamă. Omul s-a arătat de-a dreptul indignat de lipsa de respect pe care au arătat-o românii care își doresc acum cu atâta ardoare să se întoarcă acasă.

”Seara a început cu o liniște deplină... la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre.
Era liniștea dinaintea furtunii... inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: "noaptea aceasta va fi liniște”, a scris medicul pe Facebook. 

Dar liniște nu a fost, căci la scurt timp, cozi imense de mașini s-au format la punctul de trecere. Atunci a început coșmarul pentru medical nostru.

”Pe la 3 și ceva, târziu în noapte... din departare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane... erau kilometri de faruri. Știam de unde începe, dar nu unde se termină. A început haosul!
Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenți ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continuu și volumul mare de lucru era de așteptat.
După câteva minute însă, am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.
Aroganța, superficialitate... lipsa de educație și de rușine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic... izolarea, carantina... riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni... toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară. Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.... epidemia aceasta va deveni din problema principală... doar o problemă asociată celor ce vor urma”, a scris cadrul medical în mediul online. 

După tot efortul depus, după ce cozile de mașini au ajuns la sfârșit, medicul a plecat acasă, sfâșiat de tristețe. 

”După o noapte de triaj, de frig, de stres.... am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină.... ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme... ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România... cei ce tragem pentru țara asta. P.s. nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă... si noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul... despre asta vorbim și știți bine!”, a scris Vald Roșca pe pagina sa de Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro