Medici de la Spitalul Ministerului de Interne, în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce au fost infectate cu noul coronavirus

Medici de la Spitalul Ministerului de Interne, în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce au fost infectate cu noul coronavirus © pexels

Doi doctori care lucrează la Spitalul Gerota se află în stare gravă la Institutul C.C. Iliescu. Ei sunt intubați și ventilați mecanici iar starea lor este gravă, șansele la recuperare fiind scăzute.

Este vorba despre două femei, ambele de 40 de ani și fără alte probleme de sănătate, care au fost infectate cu noul coronavirus, iar acum se află în stare gravă la Terapie Intensivă.

Ele au fost duse la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că starea celor două femei este critică, pronosticurile în ceea ce privește recuperarea lor sunt rezervate, dar medicii unității medicale fac eforturi pentru a le salva.

Situație critică la Spitalul Gerota

La Spitalul Ministerului de Interne jumătate din personalul medical este infectat cu noul coronavirus, fiind confirmate zeci de cazuri noi zilnic.

Medicii, asistentele și personalul auxiliar ar fi fost infectate de fostul ofițer MAI care a venit din Israel, dar a mințit și a recunoscut mult prea târziu. 

Bărbatul din București a fost internat pe 5 martie, având simptome diferite față de cele obișnuite noului coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

La doar câteva zile de la internare, bărbatul a dezvoltat simptome pulmonare severe, motiv pentru care medicii i-au făcut testul pentru coronavirus. El a ieșit pozitiv, deși fostul ofițer MAI nu a recunoscut că ar fi călătorit  în afara țării în ultima perioadă.

La nivelul unității medicale s-a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se identifica toți contacții direcți ai pacientului din rândul personalului medical.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro