Medici infectați cu COVID-19, la Câmplung Moldovenesc! Se așteaptă rezultatele a sute de teste

Medici infectați cu COVID-19, la Câmplung Moldovenesc! Se așteaptă rezultatele a sute de teste © pixabay

După ce în județul Suceava au fost infectați cu coronavirus zeci de medici, și la spitalul din Câmpulung Moldovenesc au apărut cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale. Trei medici sunt confirmați cu noul tip de coronavirus, iar restul așteaptă rezultatele analizelor.

Primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oferit detalii cu privire la starea medicilor infectați, dar și despre testele ce urmează a fi lucrate, în vederea rezultatelor a altor sute de persoane.

”Spitalul Municipiului Câmpulung Moldovenesc are 282 de cadre dintre care 31 de medici și 123 de asistenți medicali. Pe 26 martie au venit primele 50 teste pentru cadrele medicale, pe 27 martie au mai venit 250 de teste pentru diferența celorlalte cazuri medicale, toate testele au fost trimise de DSP la Iași pentru a fi testate. Nici până azi nu au venit rezultatele.", a declarat primarul Mihăiță Negură, pentru Antena 3.

Medici infectați la Câmpulung Moldovenesc

Edilul mai spune și că familiile cadrelor medicale au simptome de boală, semn că virusul a fost deja transmis la mai multe persoane.

"Îngrijorarea mare e că mai multe cadre medicale au simtpome pentru această boală. Cea mai mare problemă este că membrii familiilor lor au deja simptome ale acestei boli. Am aflat că testele au fost trimise de la Iași la București. Tensiunea în rândul cadrelor medicale e foarte mare.", a  mai spus Negură.

De asemenea, primarul orașului mărturisește că nu se cunoaște numărul celor infectați, decât trei dintre ei, fiind membri ai personalului medical al unității medicale.

"Nimeni nu știe câte persoane sunt afectate de acest virus. Confirmat la acest test e managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, un medic de la interne și o asistentă de la UPU. Asistenta și medicul de la interne sunt internate la Suceava, situația lor e bună. Managerul este la un spitalul din Iași”, a adăugat Mihăiță Negură.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro