Medicul acuzat că făcea experimente pe copii, surprins într-o ipostază incredibilă! Imagini exclusive
Publicat pe 12.03.2019 la 23:50 Actualizat pe 12.03.2019 la 23:37
Acuzat de fapte extrem de grave şi transformat într-un paria al halatelor albe, doctorul supranumit "Îngerul copiilor" a fost surprins într-o ipostază incredibilă.
Acuzat de fapte extrem de grave şi transformat într-un paria al halatelor albe, doctorul supranumit "Îngerul copiilor" a fost surprins într-o ipostază incredibilă.
Alungat din spitalul de copii "M.S. Curie" şi cu interdicţie de a-şi desfăşura activitatea în vreo unitate de stat, dr. Gheorghe Burnei s-a apucat de intervenţii la domiciliu. Controversatul medic a fost fotografiat în timp ce trata un bebeluş, iar cel care a intermediat totul s-a declarat fascinat de profesionalismul medicului. "L-am revăzut zilele acestea pe profesorul Burnei! Nu că mi-ar fi păsat, ci pentru că aveam nevoie să vadă un copil nou născut cu probleme ortopedice! Medicul neonatolog, care pusese diagnosticul copilului, le spusese în șoaptă părinților că ar fi excelent dacă l-ar putea găsi pe prof. Burnei. Rușinat, le spusese părinților că nu știe unde poate fi găsit profesorul, pentru că fusese dat afară de la spital! M-am oferit să-i ajut și l-am sunat pe profesor! Mi-a răspuns imediat! (...) L-am rugat să vadă copilul și a fost de acord imediat! Copilul are doar câteva zile și v-aș ruga să veniți acasă, i-am spus! Sigur că vin, mi-a răspuns! După multe insistențe, a acceptat să vin să-l iau de-acasă cu mașina mea și să-l duc să vadă copilul!Varianta lui era să vină cu metroul... (...) L-am întrebat unde lucrează acum și mi-a răspuns cu un zâmbet amar: Nu vrea să mă angajeze nimeni în București! Nici măcar spitalele private! Se va dovedi în final că am fost nevinovat și că totul a fost o înscenare bine orchestrată de mai marii min. sănătății ai anului 2016! Dar cu ce folos!? Voi rămâne probabil în memoria colectivă ca fiind un fel de dr Mengele! (...) Am ajuns acasă și l-am văzut după atâția ani cum se poartă cu acel copil care avea doar trei zile! M-am uitat cu câta răbdare i-a preparat gipsul și cu câtă blândețe l-a bandajat! Am văzut cu câtă modestie a răspuns la toate îngrijorările părinților și mai ales gentilețea cuvintelor! Cuvinte care sunt spuse din ce in ce mai puțin de către medici!Cuvinte care aproape vindecă! Și atunci am realizat că lucrurile nu au cum să rămână așa! Impostorii vor plăti, mai devreme sau mai târziu! Iar celor drepți li se va da ceea ce merită!", este mesajul bărbatului care a postat imaginile cu dr. Burnei.
Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la o firmă, care în schimb, îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului. Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice. Ţesuturile, deşi au fost păstrate în condiţii improprii şi nu au fost verificate bacteriologic şi viral, au fost transplantate altor copii, iar cele găsite la percheziţii urmau să fie folosite la alte intervenţii chirurgicale.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe Facebook. Avem și Instagram.