Medicul care a impresionat România, la cerşit pentru a-şi ajuta familia / Declaraţii emoţionante

+4 click pentru
galerie

Leon Dănăilă, celebrul neurochirurg care a reuşit să impresioneze o ţară întreagă cu modestia sa, a dezvăluit că a fost nevoit să cerşească, pentru a-şi întreţine familia.

Invitat la “Refresh by Oana Turcu”, emisiune difuzată astăzi, începând cu ora 18.45, la Antena Stars, Leon Dănăilă, unul din cei mai mari neurochirurgi din România şi printre cele 500 de genii din lume, nu este deloc un om bogat. A făcut 40.600 de operaţii, iar la 87 de ani încă operează pe creier, fără ochelari. ,,Mie mi-a plăcut medicina de mic. Am spus: eu mă fac medic şi împotriva părinţilor, şi împotriva directorului şcolii, am luptat împotriva tuturor. Am spus: eu mă fac bine să vindec oamenii, asta mi-am dorit”, explică neurochirurgul Leon Dănăilă.

“Am economii de 130.000 de lei, casa am vândut-o, pământ nu am, Casa e vândută, vă arăt documentul, a trebuit să public o carte, are 1.000 de pagini, e scrisă în engleză, se vinde în toată lumea”, explică medicul care, în urmă cu ceva timp, a impresionat o ţară întreagă după ce a fost fotografiat în timp ce se ducea la serviciu cu metroul.

Leon Dănăilă mărturiseşte că, în copilărie, a fost nevoit să cerşească pentru a-şi ajuta familia. “Este foarte greu să rabzi de foame. Munca de cerşetor este foarte dificilă. La 13 ani mă duceam la cerşit pe malul Prutului. Aşa mi-am salvat familia. Mi-a fost foarte greu, nu am avut niciun sprijin din partea nimănui, părinţii mei nu ştiau carte, nu m-a îndrumat nimeni”, continuă academicianul Leon Dănăilă.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro