Meditațiile în privat ar putea fi mutate la școală, în România. Ce decizie va lua Ministerul Educației: ”Încercăm să...”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.03.2023 la 16:09
Actualizat pe 06.03.2023 la 16:09
O mulțime de profesori își dublează veniturile cu meditațiile pe care le fac în privat cu elevii, astfel că Ministerul Educației ar putea să ia o decizie fermă în cazul lor. Mai exact, acestea ar putea să fie mutate la școală, iar decizia a fost motivată și de câteva argumente.
- Meditațiile din privat ar putea fi mutate la școală
- De ce vrea să ia Ministerul Educației această decizie
De foarte mulți ani a apărut o adevărată modă a meditațiilor, astfel că părinții dau bani ca elevii să facă ore suplimentare, însă în afara orelor de studiu de la școală. Cu aceste ore, salariul unui profesor ajunge să se dubleze, după ce încasează bani de la elevii pe care îi meditează. Ministerul Educației a analizat situația și a anunțat o propunere, respectiv de mutare a meditațiilor de acasă, la școală.
Meditațiile din privat ar putea să fie mutate la școală
Ministerul Educației a venit cu o propunere, care ar putea să nu fie tocmai pe placul tuturor profesorilor din România. Aceasta presupune ca meditațiile din privat să fie mutate la școală, iar astfel să fie adăugate mai multe ore de pregătire suplimentară, astfel încât copiii să beneficieze de pregătirea de care au nevoie.
Chiar dacă există deja o prevedere în acest sens, aceasta presupune doar trei ore în plus de pregătire, iar acest lucru ar putea să fie schimbat de Ministerul Educației. Secretarul de stat, Sorin Ion, a vorbit despre această propunere și a explicat exact ce ar fi de schimbat, dar și de ce s-ar lua această decizie. Mai exact, pregătirea suplimentară prevăzută cu 3 ore, s-ar putea schimba la 4 ore.
”Una din măsurile pe care le prevede proiectul legii învățământului preuniversitar este că încercăm să mutăm această pregătire suplimentară sau meditații, cum ne place să le spunem, la școală.
Măsura este bine definită, pentru că norma profesorului, care actualmente este alcătuită doar din ore de predare-evaluare, poate fi compusă și din ore de pregătire suplimentară pentru elevi: fie pregătire remedială, fie pregătire de excelență.”, a declarat Sorin Ion, conform edupedu.ro.
Elevii nu ar mai fi nevoiți să plătească
Unul dintre motivele pentru care Ministerul Educației ar putea să ia această decizie este pentru că, în acest fel, elevii nu ar mai fi nevoiți să plătească ore în plus. Dacă pentru copii și părinți este o veste bună, pentru profesori ar putea să fie dezamăgitoare, deoarece ar încasa venituri mult mai mici.