Mersul trenurilor, schimbat de restricția de trafic impusă în măsurile de combatere a coronavirusului

Mersul trenurilor, schimbat de restricția de trafic impusă în măsurile de combatere a coronavirusului © Arhiva

După ce sâmbătă seara, Marcel Vela, ministrul de Interne, a ieșit public și a vorbit despre noile măsuri luate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului, mersul trenurilor s-a schimbat și el.

Noile restricții de trafic impuse schimbă radical mersul trenurile, în special pe timp de noapte. Astfel, românii care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă cu trenul trebuie să știe noile regulile impuse.

Începând cu data de 23 martie, din noaptea de luni spre marți, călătoria la vagon de dormit sau cușetă nu va mai fi posibilă. Cei care au de făcut un drum lung, pot alege acest mod de a călători doar în interes de serviciu sau pe baza unei declarații pe propria răspundere. Altfel, călătoria la vagonul de dormit este interzisă.

De altfel, în multe orașe din țară, companiile de transport persoane și-au închis activitatea sau aleg să lucreze doar cu una, două mașini. Mulți efectuează cursele cu autocarele goale, fiindcă majoritatea populației a început să lucreze de acasă, iar deplasările nu le mai sunt absolut necesare.

În ceea ce privește deplasările, tot începând cu data de 23 martie, comform Ordonanței Militare nr. 2, făcută publică de Marcel Vela, în intervalul orar 06:00 – 22:00, se recomandă ca persoanele să își părăsească locuințele doar pentru deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru a-și asigura bunurile de consum de care are nevoie familia și animalele de companie, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, deplasarea pentru îngrijirea copilului, bătrânilor sau persoanelor cu dizabilități și deplasări scurte în apropierea locuinței legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie.

Restricții o să avem și pe timp de noaptea. Însă, de această dată, Marcel Vela nu mai recomandă, ci impune următoarele reguli: În intervalul orar 22.00 – 06.00 deplasarea persoanelor este permisă numai pe baza unei declarații pe propria răspundere, pentru situații urgente sau în interes profesional. Trebuit știut și faptul că cei care ies din case pe timp de noapte în interes de serviciu trebuie să prezinte o legitimație, dar și o adeverința eliberată de angajator


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro