Mesaje de Ziua Crucii 2023. Înălțarea Sf. Cruci să vă aducă sănătate și bucurii
Publicat pe 13.09.2023 la 14:56 Actualizat pe 13.09.2023 la 14:56
Ziua Crucii este o sărbătoare importantă în calendarul religios, marcând Înălțarea Sfintei Cruci. Cu acest prilej, credincioșii transmit mesaje pline de încredere, speranță și binecuvântări. De ce este o zi specială.
- Mesaje creștine de Ziua Crucii 2023
- Ce sărbătorim
În data de 14 septembrie, credincioșii din întreaga lume sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, o zi deosebit de importantă în calendarul Bisericii Ortodoxe. Această sărbătoare reprezintă a doua cea mai mare după Nașterea Maicii Domnului și aduce aminte de momentul crucificării și al morții Mântuitorului Iisus Hristos.
Mesaje creștine de Ziua Crucii 2023
„Cu ocazia Înălțării Sfintei Cruci, îți dorim să străbați cu tărie și credință drumul postului până la finalul zilei. Să ai puterea de a rezista tentațiilor și ispitelor răului, iar Dumnezeu să fie alături de tine în această călătorie spirituală”.
„Să fii ocrotit de toate influențele negative și să-ți găsești întotdeauna calea spre bine și iubire. În această zi deosebită, îți dorim să poți elibera orice povară care îți apasă sufletul și să găsești pace și liniște în credința ta”.
„Să fii binecuvântat și însoțit de harul divin în tot ceea ce faci. Rugăciunea ta să fie ascultată, iar Sfânta Liturghie să aducă în viața ta o liniște deplină și mântuire”.
„Cu speranța că Înălțarea Sfintei Cruci îți va lumina calea, îți dorim să continui să perseverezi în urmărirea visului tău. Cu credință în Dumnezeu, vei reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus”.
„În această zi sfântă, îți urăm o atmosferă liniștită și binecuvântată, iar Dumnezeu să vegheze asupra ta în fiecare pas pe care îl faci. Fiți binecuvântați și sărbătoriți cu pace și armonie”
Ce sărbătorim de Ziua Crucii
În această zi, creștinii reflectă asupra patimilor și a sacrificiului lui Iisus pe Cruce, simbolul răscumpărării și al iubirii divine. Sărbătoarea amintește, de asemenea, de legătura dintre Împăratul Constantin cel Mare și Sfânta Cruce. Legenda spune că Împăratul Constantin dorea să găsească Crucea pe care Iisus Hristos fusese răstignit și a trimis-o pe mama sa, Elena, în căutarea ei. La Ierusalim, unde se credea că se află Crucea, fusese construit un templu păgân. Templul a fost dărâmat, iar sub el au fost descoperite trei cruci. Una dintre ele avea inscripția "Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor".
Conform tradiției, pentru a identifica Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, a fost pusă deasupra unui om decedat. Într-un moment miraculos, omul a înviat atunci când Crucea a fost așezată deasupra lui, confirmând astfel că aceea era Crucea Mântuitorului.
Citește și: Când pică Crăciunul în 2023. Minivacanța este mai lungă decât anul trecut