Mesajul emoționant al Papei Francisc: "Astăzi este duminica lacrimilor"

Mesajul emoționant al Papei Francisc: "Astăzi este duminica lacrimilor" © pixabay

Lumea întreagă se confruntă cu o perioadă grea, în care, pe lângă eforturile medicilor, apelăm și la ajutorul divin. La fel a făcut și Papa Francis, care a adresat o rugă divină care să vină în ajutorul celor bolnavi.

Suveranul Pontif adresează și un mesaj pentru cei care plâng foarte mult în această perioadă, pentru persoanele bătrâne sau pentru cei spitalizați.

"Mă gândesc la multă lume care plânge: oameni izolați, oameni în carantină, vârstnici singuri, oameni în spitale și oameni în terapie, părinți care văd că, fără salariu, nu-și vor putea hrăni copiii. Mulți oameni plâng. Și no, din inimile noastre, îi însoțim. Și nu ne va face rău să plângem puțin cu plânsul Domnului pentru toți oamenii săi.", au fost cuvintele Papei Francisc, la începutul Liturghiei ținute în această dimineață, la biserica Sf. Marta.

Suveranul Vaticanului declară această zi ca duminica lacrimilor

Suveranul mai spune că "Iisus nu poate să nu vadă oamenii și să nu simptă compasiune". 

Înainte de a începe să citească din Evanghelie, Papa Francisc a mai oferit un gând pentru cei care suferă de singurătate, pentru cei bolnavi și pentru familiile care se descurgă greu în creșterea copiilor lor: "Iisus a cunoscut durerea, ca om și ca Dumnezeu în același timp.".

"Iisus plânge cu dragoste, plânge cu ai săi care plâng. Astăzi, în fața unei lmi care suferă de pandemie, mai suntem oare capabili să plângem ca Iisus? Mulți oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a plânge.", a mai spus Suveranul Pontif.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro