Mesajul lui Klaus Iohannis în contextul răspândirii coronavirusului: „Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză”

Mesajul lui Klaus Iohannis în contextul răspândirii coronavirusului © Arhiva

În plină criză a răspânidirii cu rapiditate a coronavirusului, numărul celor infectaţi cu virusul ucigaş din China ajungând la 29 de persoane, Klaus Iohanni, preşedintele României, a transmis un mesaj tutror românilor.

În acest context de criză, pe pagina sa de Facebook, Iohannis a ţinut să le transmită românilor că doar prin măsuri comune vom putea gestiona această situaţie extrem de delicată.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero, orice alte lucruri trec în plan secund. În această seară, am discutat cu liderii statelor Uniunii Europene despre situația privind infecția cu noul coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului. Până acum, numărul mic de cazuri confirmate în România se datorează în bună parte măsurilor preventive, care, oricât de drastice ar părea și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari pe cei dragi nouă, familia, părinții și bunicii noștri.

Transmit un mesaj de solidaritate compatrioților noștri din Italia, pe care îi îndemn să urmeze recomandările autorităților și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a le oferi asistență.

Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră”, a fost mesajul lui Kluas Iohannis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro