Șoc pentru bucureșteni! Metroul din Capitală ar putea circula doar dimineața

Șoc pentru bucureșteni! Metroul din Capitală ar putea circula doar dimineața © Arhivă

Metroul din București este un element crucial pentru sutele de mii de români care se folosesc de principalul mijloc de transport din Capitală, zilnic, pentru a ajunge la serviciu. Drept urmare, nu este de mirare că cea mai mică perturbare a circulației poate duce la un adevărat haos, mai ales la orele de vârf: dimienața și după-amiaza.

Așadar, nu este deloc o veste bună cea conform căreia metroul ar putea fi suspendat, începând de luni, circulația fiind limitată doar diminețile. Motivul? Datoriile neachitate ale Metrorex, în valoare de 132 de milioane de lei.

Metroul ar putea circula doar dimineața

Anunțul a fost făcut de Gabriel Stanciu, șeful Alstom România, potrivit wall-street.ro. Acesta a explicat că unele facturi sunt vechi chiar și de un an și că neplata acelora ar putea duce la asigurarea a doar o treime din serviciul public de transport cu metroul.

„Nu este iminent nimic pentru ziua de luni și în măsura în care vom ajunge din păcate acolo, vom informa din timp atât publicul călător cât și absolut toată media, pentru ca acest lucru să fie cunoscut. De la Metrorex am primit o propunere de eșalonare a plăților. O tranșă până luni, apoi restul datoriei să fie eșalonată până la sfârșitul anului. Rămâne să vedem dacă termenul de plată va fi respectat în cazul primei tranșe și dacă acest lucru se întâmplă, sigur că recăpătăm încredere că situația va fi rezolvată”, a anunțat Stanciu, care a precizat și că, în caz contrar, va fi luată și măsura suspendării serviciului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro