Mii de români sunt izolaţi, alţi 17 se află în carantină, fiind suspecţi de coronavirus

Mii de români sunt izolaţi, alţi 17 se află în carantină © Arhiva

Situaţie destul de gravă în România din cauza coronavirusului. Virusul ucigaş din China continuă să facă ravagii şi se pare că a ajuns şi în ţara noastră.

Până în acest moment, în România se află o mie de români izolaţi la domiciliu, iar alţi 17 sunt deja în carantină, fiind suspecţi de coronavirus.

După ce virusul ucigaş a făcut ravagii şi în Italia, acum autorităţile din România spun că au peste 4.000 de locuri disponibile, în 125 de locaţii din 40 de judeţe, pentru carantina celor infectaţi. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că avem disponibile 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.

Însă, până în acest moment, nu s-a confirmat nici un caz de coronavirus la noi în ţară.

De asemenea, Raed Arafat a clarificat situaţia celor care sunt suspecţi de coronavirus. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că au fost doi cetăţeni din Wuhan, epicentrul epidemiei, însă acum au plecat din România. Iar acum mai sunt în carantină cele şase persoane aduse din Japonia, de pe vasul de croazieră Diamond Princess. De asemenea, în Dolj se mai află alte 8 persoane, iar în Galaţi încă trei venite din Italia. 

Pentru a nu mai panica populaţia, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, susţine că până în acest moment nu există nici o persoană depistată cu coronavirus. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro