Milionarul acuzat că a otrăvit 40 de elevi, implicat în zeci de scandaluri / Detalii incredibile

+2 click pentru
galerie

Afaceristul care este acuzat că a otrăvit 40 de elevi, la Arad, este abonat la contracte din bani publici, dar şi campion la dosare, deschise la mai multe tribunale din ţară.

Administratorul firmei care i-a otrăvit pe elevii Liceului German din Arad a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri legate de licitaţiile publice la care a participat. Pe portalul instanţelor de judecată există, astfel, zeci de procese, în care sunt contestate deciziile de atribuire a unor contracte, cele mai multe dosare fiind deschise chiar de către patronul care a devenit milionar, din afaceri cu primăriile din ţară. Mai nou, firma este acuzată de vătămare corporală din culpă, după ce a dat cu otravă într-un liceu din Arad, iar mai mulţi elevi au prezentat simptome de intoxicaţie.

Acuzaţii grave

Ieri, după ce presa a dezvăluit că firma abonată la contracte din bani publici a otrăvit 40 de copii, poliţia declanşat o anchetă şi a descoperit mai multe nereguli. „În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția / dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice”, a anunțat, ieri, IPJ Arad.

Trei morţi, la Timişoara

În luna noiembrie a anului trecut, doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după ce un alt “specialist” a făcut dezinsecţie într-un bloc din Timişoara. Sorin Buţă, patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut deratizarea în blocul morţii din Timişoara, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice. Afaceristul a recunoscut în faţa anchetatorilor faptul că a folosit pentru deratizare alte substanţe decât cele menţionate în procesul verbal, pe care le cumpărase de pe piaţa negră.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro