Ministerul Apărării Naționale a închis un spital militar, după ce mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus

Ministerul Apărării Naționale a închis un spital militar, după ce mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus © pixabay

Cadrele medicale din România nu au nici un sprijin în lupta cu noul tip de coronavirus apărut din China. Astfel, ei se îmbolnăvesc pe zi ce trece mai rapid și nimeni nu îi poate ajuta.

Este și cazul a cinci angajați ai sistemului sanitar de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării Naționale.

Spitalul este în prezent închis pentru efectuarea unei dezinfecții.

„Vineri, au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție. În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți”, arată MApN.

Potrivit Ministerului, un singur pacient este internat în spitalul militar din Galați, pe secția de urologie. El momentan nu poate fi nici externat, nici mutat într-o altă unitate spitalicească.

„Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar”, precizează sursa citată.

Și în Focșani au fost depistate pozitiv mai multe cadre medicale

La Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani a fost deschisă o anchetă epidemiologică care a demonstrat că alte 19 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Ancheta va fi extinsă și pentru depistarea altor contacți apropiați. Spitalul comunică constant cu Direcția Sanitar Veterinară Vrancea pentru efectuarea eficientă a anchetei, potrivit oficialilor ministerului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro