Ministerul de Interne a confirmat primul caz de coronavirus din România

+2 click pentru
galerie

Ministerul de Interne a confirmat primul caz de coronavirus din România © Captură Antena 3

Ministerul de Interne a făcut primele precizări oficiale despre primul caz de coronavirus din România, confirmând sursele din presă.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian, avem primul caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României”, a anunțat Victor Costache, ministrul Sănătății, în timpul conferinței de presă.

„Este vorba despre un singur caz care este confirmat. Pacientul este într-o stare bună și este într-o stare asimptomatică. Adică, nu prezintă tuse, nu prezintă febră”, a precizat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Membrii familiei bărbatului depistat cu coronavirus au fost testați, iar rezultatele au fost negative. Mai mult, Raed Arafat a precizat și ce se va întâmpla de acum încolo cu pacientul.

„Bolnavul e în stare bună. El va fi transportat la spital cu un echipaj de la ISU Dolj la Spitalul Matei Balș. În casa respectivă mai sunt 7 persoane. Toate au fost testate negativ. Dar, pentru că a fost un contact direct, vor rămâne în izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă, timp de 14 zile, iar apoi vor fi testați. Dacă, între timp, vreunul prezintă simptome, va fi scos și dus la spital. După ce pacientul va fi predat, mașina va fi dezinfectată, înainte de a pleca spre Craiova. Pacientul va ajunge peste 5 ore. Nu este o problemă de urgență”, a mai precizat șeful SMURD.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro