Ministerul de Interne confirmă: Capitala NU se închide. Avertizează asupra informațiilor false

Ministerul de Interne confirmă: Capitala NU se închide. Avertizează asupra informațiilor false © Arhivă

Ministerul Afacerilor Interne al României dezminte zvonurile conform cărora s-ar lua în discuție închiderea Bucureștiului și punerea acestuia sub carantină. Oficialii avertizează asupra unui flux periculos de informații false și face un apel asupra informării doar din surse verificate.

Astăzi, după ce s-a vehiculat că Guvernul urmează să pună Bucureștiul sub carantină, Grupul de Comunicare Strategică a eliberat un comunicat în care dezminte informațiile și face apel la responsabilitate privind răspândirea acestora.

Iată comunicatul oficial al MAI:

🔴Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului București. NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România!*

🔴Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații.

🔴Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate.

🔴Grupul de Comunicare Strategică a luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false de natură să determine panică în rândul cetățenilor.

🔴În acest context, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani.

🔴Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale.

🔴Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro