Ministrul de Finanţe vrea să implice românii în combaterea evaziunii fiscale. Ce recompensă ar putea primi cei ce îi denunță pe evazioniști
Publicat pe 21.11.2023 la 16:22 Actualizat pe 21.11.2023 la 16:22
Vin vești bune din partea Ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pentru cetățenii români. Ministrul vrea să ofere recompense celor care îi denunță pe evazioniști. Iată ce recompense se anunță pentru cei ce ajuta la combaterea evaziunii fiscale!
- Ministrul Finanțelor vrea să ofere recompense celor care îi denunță pe evazioniști
- Ar putea primi o parte din valoarea fraudei
Ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, vrea să combată evaziunea fiscală, astfel că, îi implică pe români în acest lucru. Acesta vrea să ofere recompense celor care îi denunță pe evazioniști.
Ministrul de Finanțe vrea să ofere recompense celor care îi denunță pe evazioniști
Ministrul de Finanţe s-a gândit cum să combată rapid și eficient evaziunea fiscală. Ei bine, în urmă cu puțin timp, Ministrul a precizat că vrea să îi implice români în combaterea evaziunii fiscale.
În acest fel, toți cei care semnalează anonim fapte ilicite ar putea primi de la jumătatea anului viitor stimulente financiare.
„Ne gândim să fie un procent din faptă şi din contravaloarea faptei de evaziune pentru că e, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională", a anunţat Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, pentru Observatornews.ro.
Ce trebuie să facă românii
Ei bine, românii vor putea semnala online dacă, de exemplu, angajatorul face plata pe jumătate pe cartea de muncă sau o firmă nu emite factură fiscală.
Mai mult decât atât, pentru a combate evaziunea fiscală care ajunge la peste 10% din PIB, adică 160 de miliarde de lei, Ministerul de Finanţe a precizat că va digitaliza cu bani europeni instituţiile din subordine.
Totodată, începând cu data de 1 ianuarie 2024, factura electronică va fi obligatorie pentru toate tipurile de tranzacții realizate între firme, în timp ce ANAF monitorizează acum plata taxelor cu un sistem informatic vechi, cu peste 400 de aplicaţii independente.