Ministrul de Interne: Bătrânii se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13

Ministrul de Interne: Bătrânii se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13 © Pixabay

Vești bune pentru bătrâni! În această seară, Ministrul de Interne a anunțat noi restricții pentru români, în pandemie de coronavirus. Acesta a anunțat că persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13.

„Am clarificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva și probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul Marcel Vela, duminică, la sediul MAI.

În continuare, Ministrul de Interne a anunțat și alte noi restricții pentru români. Potrivit spuselor sale, autoritățile se vor ocupa de montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante la toate blocurile și vor avea loc dezinfecții.

„Autoritățile locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectate la toate intrările blocurilor și vor efectua dezinfecții în spațiile de la intrarea în blocuri”, a spus Marcel Vela.

Marcel Vela a făcut un anunț și pentru conducătorii auto care intră în România.

„Conducătorii auto care intră în țară, cei care conduc un tonaj mai mare de 2,4 tone, au trei opțiuni: fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze între curse, nu mai mult de 14 zile, fie declară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare, pentru a asigura protecția familiilor”, a mai spus acesta.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro