Ministrul de Interne, Marcel Vela, schimbă regulile din arest, după cazul Sorinei Pintea. S-a dispus o anchetă la Arestul Capitalei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, schimbă regulile din arest, după cazul Sorinei Pintea © Arhiva

După ce Sorina Pintea a ajuns după gratii, fiind acuzată de luare de mită, regulile din arest se vor schimbă. Decizia a fost luată de ministrul de Interne, Marcel Vela. Acesta a anunţat că va schimba ordinul care prevede ca toţi cei aflaţi în arest preventiv să fie încătuşaţi atunci când părăsesc arestul. Mai exact, Vela îşi doreşte să schimbe ordinul din 2018.

"În 15 martie, voi semma un ordin care completează acest ordin (...) voi reglementa definitiv această situaţie, ca medicul să fie autoritatea care decide modalitatea de transport", a spus Marcel Vela.

De asemenea, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost transportată din arest la spital încătuşată, Marcel Vela a declarat la audierile din Parlament, care au avut loc joi, că a dispus deja o anchetă la Arestul Capitalei şi una la Direcţia Medicală.

"Am dispus o anchetă la arestul Capitalei şi încă o anchetă la nivelul Direcţiei medicale, pentru a vedea dacă medicul şi-a făcut datoria. Am primit şi un răspuns, vom lua şi măsuri, chiar şi sezisarea procurorului", a declarat, joi, şeful de la Interne.

De asemenea, şi Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat în cazul fostului ministru.

O sesizare în acest caz au depus şi avocaţii Sorinei Pintea către Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Bucureşti. Aceştia au reclamat faptul că fostului ministru i-au fost încălcate drepturile, fiind expusă public în situaţia în care se află, transportată în cătuşe din arest la spital, dar şi că un agent din escortă a împins-o pe drumul spre unitatea medicală.

Starea fostului ministru nu este deloc una bună, Sorina Pintea fiind surprinsă, la întoarcerea în arest, cu lacrimi în ochi şi vizibil afectată emoţional de cele întâmplate.

Înainte de a ajunge după gratii, Sorina Pintea a anunţat că  a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, dermatomiozită.

Vă reamintim că sâmbătă, Tribunalul Bucureşti a decis plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a Sorinei Pintea. Fostul ministru al Sănătăţii este acuzată că a luat drept mită un procent de 7% din valoarea unui contract, respectiv 10.000 de euro şi 120.000 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro